Evenimentul Zilei > Actualitate > Purtătorul de cuvânt al FRF l-a făcut mincinos pe Gică Popescu! Burleanu nu-și poate stăpâni ura față de liderul Generației de Aur
Purtătorul de cuvânt al FRF l-a făcut mincinos pe Gică Popescu! Burleanu nu-și poate stăpâni ura față de liderul Generației de Aur

Purtătorul de cuvânt al FRF l-a făcut mincinos pe Gică Popescu! Burleanu nu-și poate stăpâni ura față de liderul Generației de Aur

FRF îl acuză pe Gică Popescu că minte atunci când spune că și-a cumpărat singur biletele la Euro 2020. Purtătorul de cuvânt al lui Răzvan Burleanu susține că Gică Popescu a primit invitații de la FRF. Care-i adevărul?

Scandalul biletelor la tribuna oficială a Arenei Naționale continuă să facă valuri. După ce numeroși demnitari au fost văzuți lăfăindu-se în scaunele comode la meciul Austriei cu Macedonia de Nord, liderii Generației de Aur, Gică Hagi și Gică Popescu stând la tribuna II, iar reacția publicului l-a vizat pe cel mai slab conducător al FRF din ultimii 30 de ani, Răzvan Burleanu, acesta a contratacat. Prin instrumentul cel mai simplu: minciuna! Mai ales că nu este prima dată când Hagi și Popescu sunt tratați cu dispreț.

Purtătorul de cuvânt al FRF, Răzvan Mitroi a comentat afirmaţia făcută de Gică Popescu, care a spus că şi-a cumpărat biletul de la tribuna a II-a, la meciul Austria – Macedonia de Nord.  „FRF a cumpărat aceste bilete pentru a onora fostele mari glorii ale fotbalului românesc, din toate generaţiile de renume. Ştiu că domnii Popescu şi Hagi au ridicat de la FRF biletele cumpărate pe post de invitaţii pentru domniile lor, iar acele bilete le-au fost atribuite şi în sistemul de ticketing al UEFA. Nici eu nu înţeleg (n.r. – declaraţia dată de Gică Popescu). Noi l-am invitat ca membru al Generaţiei de Aur, pe parte fotbalistică“, a explicat Mitroi.

Cu alte cuvinte Gică Popescu a mințit! Pentru că imediat după acest incident, Gică Popescu a explicat de ce a stat la tribuna II și nu la cea oficială:

„Văd că sunt foarte multe discuții în jurul faptului că noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua. A fost alegerea Federației Române de Fotbal

Eu și Gică Hagi am ales să stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete în valoare de multe mii de euro. Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi, am umplut țara de bucurie! Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piața Unirii la Piața Romană! Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat”, a scris Gică Popescu.

Deci, Gică Popescu minte, în concepția Federației Române de Fotbal

A primit bilete pe post de invitații de la FRF!

De fapt, FRF minte, iar comunicatul de mai jos o dovedește. După scandalul umilirii lui Gică Popescu și Gică Hagi, același birou de presă ne anunță că „s-a reușit mărirea cotei de locuri disponibile pentru reprezentanții României la tribuna oficială a Arenei Naționale la meciurile EURO 2020. Astfel, va fi posibilă invitarea în tribuna oficială a mai multor personalități ale fotbalului din România”.

Mai ales că s-au redus cererile din partea partenerilor instituționali.

Care parteneri instituționali ai FRF? Cei care au stat în tribună la meciul Austria-Macedonia de Nord, bănuim. Păi, hai să vedem despre ce oameni și instituții este vorba: Ludovic Orban (președintele Camerei Deputaților, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Vasile Dâncu (senator PSD, președintele Consiliului Național al PSD), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), Anca Dragu (președinta Senatului), Crin Bologa (Şeful DNA) sau primarul Bucureștiului Nicușor Dan. De când sunt aceștia partenerii instituționali ai FRF? Răzvan Burleanu, un conducător fără nici o performanță importantă pentru fotbalul românesc, a rezistat prin slugărnicia de care a dta dovadă în fața Puterii. Indiferent cum se numea ea.

Iată comunicatul FRF

Bună ziua,

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Federația Română de Fotbal pe lângă UEFA s-a reușit mărirea cotei de locuri disponibile pentru reprezentanții României la tribuna oficială a Arenei Naționale la meciurile EURO 2020. Astfel, va fi posibilă invitarea în tribuna oficială a mai multor personalități ale fotbalului din România. Acest lucru este posibil începând cu partida de mâine, dintre Ucraina și Macedonia de Nord, coroborat și cu faptul că solicitările celorlați parteneri instituționali pentru EURO 2020 sunt mai reduse față de meciul de deschidere.

Precizăm că organizatorul UEFA atribuie locurile în tribuna oficială cu întâietate echipelor participante și apoi guvernului, partenerilor comerciali, oficialităților UEFA, orașului gazdă și federației gazdă.

În privința optimii de finală ce se va desfășura pe 28 iunie, FRF a achiziționat bilete de categoria I pentru toți reprezentanții membrilor afiliați. Aceștia formează în fapt Federația Română de Fotbal, iar administrația FRF doar le-a facilitat prezența la un eveniment considerat de importanță națională și care nu se va repeta în viitorul apropiat. Așadar, este firească prezența în tribune a membrilor FRF, care vor avea cele mai bune locuri de pe stadion pe care UEFA le-a vândut în afara tribunei oficiale, în aceeași zonă în care s-au cumpărat bilete și pentru foștii mari fotbaliști. De menționat că tot în data de 28 iunie va avea loc și Adunarea Generală a FRF.

Vă mulțumim!

Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal

Vizionare plăcută…