Evenimentul Zilei > Actualitate > Punctul de frontieră Nădlac 2, de la joncțiunea A1 (RO) cu M43 (H), ÎNCHIS
Punctul de frontieră Nădlac 2, de la joncțiunea A1 (RO) cu M43 (H), ÎNCHIS

Punctul de frontieră Nădlac 2, de la joncțiunea A1 (RO) cu M43 (H), ÎNCHIS

Punctul de frontieră de la Nădlac 2, situate pe autostrada care leagă România de Ungaria, a fost închis marți dimineață după ce sistemul informatic de transmitere de date s-a blocat. Polițiștii de frontieră cred că sistemul s-a suprasolicitat zilele trecute, când sute de mii de români au revenit în țară, iar acum a cedat.

Punctul de frontieră se află la joncţiunea sutostrăzilor A1 (RO) şi M43 (H). Remedierea defecţiunii ar putea dura mai multe ore, mai spun reprezentanții Poliției de Frontieră, astfel că   traficul a fost deviat prin vechiul punct de trecere a frontierei.

”În jurul orei 9,00, marți dimineața,  a intervenit o defecțiune tehnică la sistemul de transmitere a datelor în PTF Nădlac 2. Speciliștii IT sunt deja la fața locului și lucrează la remedierea situației”, transmite Fabian Bădilă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Pentru că nu se știe cât va dura intervenția, estimându-se că e vorba de ore bune, persoanele care urmau să tranziteze PTF Nădlac 2 au fost  orientate la 5 km distanță, în vechiul punct de trecere a frontierei, la Nădlac 1. Poliția Rutieră română ajută la coordonarea șoferilor, în timp ce Poliția de Frontieră Maghiară spuen fiecărui șofer care se îndreaptă spre România, că trebuie să intre în țară pe vechiul drum.