PSD vrea voturile „saltimbancului” Dan Diaconescu

PSD vrea voturile „saltimbancului” Dan Diaconescu

Social-democrații au negociat sprijinul politic pentru Victor Ponta cu partidul lui Dan Diaconescu, cel pe care premierul îl numea până nu demult „saltimbancul cu cravată mov”.

Strategia PSD de „unificare” a candidaților care au ieșit din cursa pentru Cotroceni în primul tur al alegerilor prezidențiale a continuat, ieri, cu o nouă rundă de negocieri, de data aceasta partenerul fiind Partidul Popular-Dan Diaconescu (PP-DD).

Discuțiile s-au purtat la sediul partidului de guvernământ din Kiseleff, între peședintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, și secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu. „Ne-am uitat împreună pe localitățile unde PP-DD a avut un scor important, și am stabilit care sunt acțiunile comune pe care le vom face împreună cu liderii noștri locali, cu președinții lor de filiale”, a declarat Dragnea, la finalul întrevederii. El a mai spus că este vorba despre o discuție preliminară: „Mie mi-ar veni foarte greu să cred că partidul poporului român îl va sprijini pe Klaus Iohannis”. „Partidul poporului român”, cum i-a spus el, este însă același partid condus de Dan Diaconescu, fostul adversar al lui Ponta în colegiul din Gorj, și cel pe care premierul îl descria drept „saltimbancul cu cravată mov” nu mai departe de vara acestui an. De altfel, Diaconescu nu se lasă convins chiar din prima rundă de negocieri. După o ședință cu parlamentarii partidului, el a spus că speră să anunțe o „poziție clară” în curând, condiţia sa fiind legată de blocarea exploatărilor de gaze de şist. Negocierile cu cel care a obținut 4% în alegerile de duminică vin la o zi după ce PSD a bătut palma cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, iar independenții Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu au sărit și ei în tabăra lui Ponta.

Macovei vrea acord cu Iohannis privind statul de drept

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe partea dreaptă, Monica Macovei i-a transmis candidatului Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis, 10 condiţii privind respectarea statului de drept, care să facă obiectul unui acord, în schimbul sprijinului pentru turul doi al scrutinului. Macovei cere garanţii privind parteneriatul strategic cu SUA, relaţia cu UE, blocarea legii amnistiei şi graţierii, organizarea unui referendum pentru eliminarea imunităţii parlamentare, menţinerea conducerii DNA şi blocarea proiectului privind exploatarea cu cianuri de la Roşia Montană.