Evenimentul Zilei > Politica > PSD și PNL nu au ajuns la o hotărâre cu privire la funcția de prim-ministru! „Ar trebui să propunem un premier cât mai repede”
PSD și PNL nu au ajuns la o hotărâre cu privire la funcția de prim-ministru! „Ar trebui să propunem un premier cât mai repede”

PSD și PNL nu au ajuns la o hotărâre cu privire la funcția de prim-ministru! „Ar trebui să propunem un premier cât mai repede”

Ședința de negociere dintre PNL, PSD și UDMR a luat sfârșit, iar liderul social-democraților a făcut declarații cu privire la noile detalii stabilite în planul de guvernare. Conform acestuia, nu a fost luată încă o decizie cu privire la cel care va ocupa fotoliul de premier.

Marți, o nouă ședință a avut loc la Guvern, unde PNL, PSD și UDMR s-au întâlnit pentru a stabili ultimele detalii legate de planul de guvernare. Se pare că liberalii și social-democrații tot nu a ajuns a o concluzie în ceea ce privește majorarea pensiilor, însă nici numele propunerii de premier din partea alianței nu a fost anunțat încă. Conform informațiilor oferite de Marcel Ciolacu la finalul ședinței, acest subiect va fi încheiat mâine.

„O să revină domnul Vîlceanu cu ultimele impacturi calculate pe care le-am trecut azi în revistă. Am finalizat zona de IMM-uri. Capitolul social va fi închis mâine după ce ni se aduc toate impacturile. S-au căutat toate zonele pe care statul nu are suficiente venituri, de exemplu cum sunt redevențele. Vedem care este impactul bugetar”, a declarat Marcel Ciolacu.

Legat de propunerea de premier, liderul PSD susține că din partea lor a fost luată o decizie , însă nu și din partea PNL. Marcel Ciolacu susține ideea unui premier prin rotație, lucru care nu este susținut și de către Florin Cîțu. Social-democratul susține că sunt deja în întârzieri cu ceea ce privește planul de guvernare, însă și numirea unui prim-ministru.

„Eu cred că deja suntem întârziați. Ar trebui să propunem un premier cât mai repede. Acum în interiorul PSD avem această decizie că se poate merge prin rotație. Așteptăm și de la PNL o decizie. După o decizie la PNL prin rotație intrăm în negocieri și hotărâm. Cred că ponderile parlamentare contează cât mai mult. PSD e pregătit să ducă toate negocierile ca să deblocăm.

Cîțu premier? Am mai răspuns, sunt lucruri care nu se schimbă”, a spus Marcel Ciolacu

Liderul PSD a vorbit și despre nemulțumirile românilor, susținând că pentru social-democrați a fost mereu importantă ponderea și voturile cetățenilor. De asemenea, el a vorbit și despre președintele Klaus Iohannis, susținând că „nu sunt într-o colaborare cu președintele, în schimb vreau ca în România a fie respectate atribuțiile fiecărei instituții”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: