„România s-a confruntat cu o componență de corupție legată de finanțarea partidelor politice. Au fost suspiciuni că unii au luat bani, că s-a făcut trafic de influență. Unii au fost condamnați pentru asta.

Soluția aceasta, finanțare din fonduri publice, se practică și alte în țări și este bună pentru a nu exista aceste canale de trafic de influență”, a declarat Tăriceanu.

Vineri dimineața, când a anunțat că sesifzează CCR, președintele a făcut socoteala banilor primiți de PSD. „150 de milioane va primi PSD din finațarea partidelor. PSD și-a tras bani de 20 de ori mai mult decât în anul trecut. Pentru asta au bani. O victimă sigură a acestui buget, o victimă foarte sigură este administrația locală. Comununitățile locale primesc cu 1 miliard mai puțin decât anul trecut. Cum să lucreze primăriile fără acești bani? Investițiile nu pot fi realizate. Primăriile vor trebui să abandonee investiții importante. există și aspecte de de neconstitușionalite în acest buget. Nu se respectă obligații asumate de România, se încalcă anumite drepturi”, a afirmat președintele. Klaus Iohannis nu a spus nimic de banii pe care îi primește și PNL, suma fiind și în cazul liberalilor considerabilă. Finanțarea partidelor politice se face în baza unui algoritm acceptat de toată lumea.