Evenimentul Zilei > Politica > PSD reacţionează DUR după ce Iohannis şi-a manifestat intenţia de a participa la şedinţa de Guvern de azi
PSD reacţionează DUR după ce Iohannis şi-a manifestat intenţia de a participa la şedinţa de Guvern de azi

PSD reacţionează DUR după ce Iohannis şi-a manifestat intenţia de a participa la şedinţa de Guvern de azi

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a reacționat dur după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la ședința de Guvern de miercuri.

„Președinte jucător care intenționează să strice jocul. A spus că nu colaborează cu vechiul Parlament, acum văd că nu vrea nici cu noul Parlament. Dacă nu este guvernul lui la care putea să particepe de câte ori voia și n-a participat niciodată, l-a apucat deodată grija și dragostea de Guvernul PSD+ALDE, condus de domnul Grindeanu. Dacă vă aduceți aminte inclusiv la buget i-a chemat să discute despre buget, deși la Guvernul Cioloș n-a participat și nu i-a chemat la cele două rectificări pozitive. (…) Iohannis n-a început acum sau doar în ultimele săptămâni, ci după pierderea alegerilor. S-a văzut că e ofticat pentru pierderea partidului său, a împiedicat numirea guvernului cât mai rapid, a împiedicat punerea în aplicare a măsurilor din programul de guvernare. (…)A intrat în coliziune nu cu PSD, ci cu poporul român”, a declarat Nicolicea la Antena 3. 

Klaus Iohannis participă la şedinţa de Guvern de astăzi. 

Președintele are dreptul să prezideze ședințele de Guvern, potrivit Constituției, în anumite circumstanțe. Astfel, articolul 87 din Constituție arată că președintele României poate luă parte la ședințele Guvernului în care se dezbat probleme de interes național privind politică externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice și, la cererea primului-ministru, în alte situații. De asemenea, președintele prezidează ședințele Guvernului la care participă.

La ședința de guvern de azi e posibil să se discute o ordonanța de urgență pentru grațierea unor categorii de infracțiuni, dar și pentru redefinirea până aproape de dezincriminare a unor inrfractiuni.