„Iulius Caesar Caligula şi-a pus calul senator, Petru Groza şi-a pus boul ministru, respectiv pe Zaroni, Liviu Dragnea a venit şi a numit la ministerul Agriculturii un berbec, dar nu berbecul începător, aşa cum zic ciobanii, sau, pe înţelesul tuturor, nu masculul alfa, ci a pus berbecul care se pierde de turmă şi face întotdeauna deliciul televiziunilor", a declarat Giugea în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură "După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea", conform Agerpres.

După această intervenţie, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a cerut sancţionarea reprezentantului PNL.

„Acum înţeleg de ce nu aţi fost de acord cu modificarea regulamentului. Vi se pare normal ca un deputat să facă într-un fel deloc neacademic un ministru? Şi, stimate doamne, chiar nu e cazul să aplaudaţi cu atâta virtute jignirile din Parlament. Şi, dacă tot am votat acest regulament, chiar solicit tragerea la răspundere a unui coleg care nu-şi înţelege rolul şi menirea în Parlament", a transmis Suciu.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, trece miercuri prin focul moţiunii simple depusă de liberali, intitulată „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea".  

Marți a fost dezbătută moțiunea în Camera Deputaţilor, iar miercuri documentul va fi supus votului.