În ultima perioadă, senatoarea Ecaterina Andronescu l-a supus pe liderul PSD, Liviu Dragnea, unui tir de acuzații și i-a cerut să facă un pas înapoi.

Andronescu spunea că în PSD nu mai există comunicare, că deciziile se iau într-un grup restrâns și că Guvernul Dăncilă este cel mai slab dintre toate guvernele pe care le-a avut PSD.

După 22 de ani

PSD, ca partid, a reacționat rezervat la toate acuzațiile pe care Ecaterina Andronescu le-a adus, însă câțiva social democrați nu s-au sfiit să îi pună diverse etichete ofensatoare și să o acuze că este pionul lui Klaus Iohannis.

Ecaterina Andronescu a declarat că nu are de gând să părăsească formațiunea, dar nu exclude ca decizia de înlăturare a ei să fie luată. Ea a spus că are 22 de ani în partid, că muncea pentru formațiune și că Liviu Dragnea, aflat în acea perioadă în PD, era împotriva PSD. Andronescu mai declara că guvernul lucrează doar pentru o anumită parte a societății și a precizat că un guvern trebuie să guverneze pentru toată lumea, așa cum un președinte este președinte și pentru cei care nu l-au ales.

 

Tăcerea liderului

Mulți membri PSD au conside rat declarațiile Ecaterinei Andronescu foarte curajoase și au apreciat-o . Potrivit unei declarații a unui social-democrat marcant, care a dorit să-și păstreze anonimatul, există o mare nemulțumire față de tăcerea liderului formațiunii, Liviu Dragnea, din perioada care a urmat evenimentelor din 10 august. Cu toate acestea, nu au suficient curaj să-l înfrunte.

 

Liviu Dragnea, amenințat cu moartea

Consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, își arată, în mod constant, susținerea față de Liviu Dragnea. Ieri, într-un interviu la DCNews, Vâlcov a declarat că viața lui Dragnea este în pericol, că și el și familia au fost amenințați cu moartea de către cei care au căutat complici în mediul politic.

„Deranjăm și deranjează enorm de mult, numai eu știu- sau poate le știu și alțiipresiunile la care sunt supuși președintele, doamna premier și președintele Tăriceanu. Sunt enorme presiunile, de la amenințări cu moartea până la șantaj la familie, până la discreditare” a spus Darius Vâlcov. Acesta a precizat că el personal nu a fost amenințat cu moartea.