Evenimentul Zilei > Politica > PSD depune miercuri o moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu
PSD depune miercuri o moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu

PSD depune miercuri o moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu

PSD va depune miercuri o moțiune de cenzură împotriva lui ministrului Sănătății Vlad Voiculescu pentru modul în care a gestionat pandemia.

PSD depune miercuri o moțiune împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

Oamenii lui Marcel Ciolacu îl acuză pe Vlad Voiculescu că mai mult s-a plâns de situația grea, decât a acționat în interesul românilor.

Aceștia mai spun că nu au fost luate măsuri în contextul pandemiei de Covid-19.

Social-democraţii susţin că Vlad Voiculescu nu a luat nicio măsură într-o lună şi jumătate de când şi-a început mandatul.

Printre măsurile care trebuiau luate urgent se numără schimbarea strategiei de testare, reluarea studiilor de seroprevalenţă pentru a afla procentul populaţiei imunizate, gestionarea aglomeraţiei din secţiile ATI şi potejarea personalului medical epuizat, implicat direct în tratarea pacienților COVID-19.

PSD depune miercuri o moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu

Și Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, a vorbit despre „eșecul” lui Vlad Voiculescu.

Rafila consideră că de când a preluat Voiculescu mandatul a predominat doar „inacțiunea și incapacitatea de a gestiona pandemia”.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie.

Cu siguranţă, această moţiune este un semnal pe care l-au tras fără să discutăm în vreun fel, să coordonăm aceste răspunsuri, şi pacienţii.

Eu înţeleg că o lună şi jumătate e un timp scurt, dar nu e chiar aşa de scurt. Să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi probleme stringente cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate, altele decât cele legate de noul coronavirus.

Evident, textul moţiunii vă va fi pus la dispoziţie miercuri.

Am încercat să facem o radiografie şi, mai mult, să oferim şi soluţii.

Orice critică, dacă nu e însoţită şi de soluţii, devine un simplu exerciţiu.

Cred că aceasta ar trebui să fie abordarea nu doar în domeniul sănătăţii. Totdeauna când critici trebuie să vii şi cu soluţii. Care pot să ducă la controlul mai bun al unei situaţii. De asemenea și la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din România”, a spus Rafila, conform Antena3.