Evenimentul Zilei > Politica > Război TOTAL în PSD! Declarații și REACȚII contradictorii în interiorul PARTIDULUI. Ce se PREGĂTEȘTE?
Război TOTAL în PSD! Declarații și REACȚII contradictorii în interiorul PARTIDULUI. Ce se PREGĂTEȘTE?

Război TOTAL în PSD! Declarații și REACȚII contradictorii în interiorul PARTIDULUI. Ce se PREGĂTEȘTE?

Ieri a avut loc Comitetul Executiv al PSD la Neptun iar liderii partidului au arătat că tensiunile din partid nu mai pot fi ascunse.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a atacat deschis Ministrul de Interne, Carmen Dat, cerând demisia acesteia dar dar membrii PSD au decis, la vot, sa rămână fideli lui Liviu Dragnea, informează Digi24.

Gabriela Firea a recunoscut după întâlnirea social-democraților că situația din partidul de guvernare este una „tensionată”. 

În contra-partidă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că „în interiorul CEx nu am primit nicio critică de la Firea sau de la altcineva”. El a mai adăugat „din partea mea nu o să auziți niciodată critici la adresa Gabrielei Firea. Nu o să-mi iau niciodată sprijinul și sper că va trece peste supărare. Totuși, să discuți despre prefect trei ore e cam mult”.

Gabriela Firea a acuzat-o pe Carmen Dan că deține convorbiri particulare și a regizat episodul întrebărilor unui cetățean pentru Prefectul Capitalei.

„La cum a fost regia cu doamna Dan – care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat – şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi”.

„Vă spun sincer, am crezut că după ședința informală avută cu domnul președinte, după ce îi voi da toate aceste elemente, el va înțelege și o va retrage domnia asa. Eu cred că, în viitor, mi se va da dreptate.”, a mai declarat Gabriela Firea.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea a declarat că nu ii va retrage sprijinul politic lui Carmen Dan și că va merge pe votul din cadrul CEx-ului. 

„Susținerea sau nesusținerea mea pentru Carmen Dan sau pentru alt ministru are mai multă sau mai puțină importanță. Important e că acolo s-a votat fără ca eu să merg cu o susținere pentru Carmen Dan. Un vot în unanimitate nu mai poate pune în discuție faptul că doamna Carmen Dan nu a fost demisă pentru că o susțin doar eu.”

Social-democrații vor convoca, în septembrie, un nou CEx în care se va evalua activitatea miniștrilor și se va stabili daca sunt necesare remanieri.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: