PSD pregătește schimbarea Codului Fiscal. În ce fel vor fi afectate firmele de noua prevedere

PSD pregătește schimbarea Codului Fiscal. În ce fel vor fi afectate firmele de noua prevedere

Pe masa Senatului se află un proiect propus de câțiva parlamentari ai PSD ce presupune modificarea Codului Fiscal în sensul introducerii obligativității pentru firme de a aloca sume, deductibile din 30% din impozitul pe profit, sponsorizărilor.

Câțiva parlamentari PSD au depus la Senat un proiect pentru modificarea Codului Fiscal. Proiectul prevede introducerea obligativităţii pentru firme să aloce sume, deductibile din 30% din impozitul pe profit, sponsorizărilor, inclusiv asociaţiilor din domeniul sportului. Această propunerea legislativă modifică și completează Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, informează B1.

Este vorba despre modificarea articolului 25, cel care se referă la cheltuieli, alineatul (4), litera i): „cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii, sunt obligatorii pentru societăţile comerciale care activează în România. Contribuabilii efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii reprezentând 30% din impozitul pe profit datorat. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit”.

De asemenea, la litera i) este introdus un paragraf prin care este creată posibilitatea emiterii unei Hotărâri de Guvern care să stabilească ramurile sportive ce vor beneficia de sponsorizări. Printre beneficiare se numără şi Asociaţiile Sportive Şcolare.

„Un procent din valoarea sponsorizărilor acordate sportului, vor fi alocate sportului şcolar, pentru activitatea Asociaţiilor Sportive Şcolare, înfiinţate conform legislaţiei în vigoare.”, se precizează în proiect.

Introducerea obligativităţii de a efectua sponsorizări se aplică şi microîntreprinderilor, care vor scădea sumele aferente dintr-un procent până la 30% din impozitul pe venit.

De asemenea, potrivit iniţiativei legislative, acestea ar urma să aloce un procent din valoarea sponsorizărilor către sport, iar din acesta, un procent va fi alocat sportului şcolar.

Potrivit proiectului, sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit se reportează în următorii şapte ani consecutivi. Acesta a fost semnat de 31 de parlamentari.

 

Ne puteți urmări și pe Google News