Evenimentul Zilei > Politica > Reglare de conturi în PSD. Mihai Chirica, interzis din Kiseleff
Reglare de conturi în PSD. Mihai Chirica, interzis din Kiseleff

Reglare de conturi în PSD. Mihai Chirica, interzis din Kiseleff

Conducerea lărgită a PSD a decis să îl demită din funcţia de vicepreşedinte central al partidului pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, pentru criticile sale la adresa partidului pe fondul OUG 13.

Decizia a fost luată în unanimitate.

Chirica a spus că nu are de ce să-şi ceară scuze de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea

"Să mă scuz, pentru ce? Dacă ar fi fost o opinie care ar fi fost total deformată faţă de realitatea a ceea ce s-a întâmplat în guvernarea Grindeanu de până acum, cu siguranţă că ar fi trebuit să-mi cer scuze. Dar domnul Grindeanu a înţeles că eu susţin guvernarea pe care el o face, l-am rugat să-şi preia haina de prim-ministru, aşa cum e normal. Până la urmă, ieri, s-a abrogat Ordonanţa 13 prin 14. Am reuşit să ne facem oarecum o imagine negativă la nivel internaţional, ceea ce contează foarte mult, va trebui să punem umărul să o reparăm. N-am vorbit cu domnul Liviu Dragnea, probabil o voi face astăzi. În organizaţia din care fac parte am sprijinul total", a spus primarul Iaşiului. 

Chirica a adăugat că "nu este infiltrat de nimeni" în PSD. În ceea ce priveşte o posibilă colaborare cu PNL, Mihai Chirica a afirmat că aceasta este "o diversiune KGB-istă". "A fost într-adevăr o diversiune, o diversiune KGB-istă care ar putea justifica oarecum ca unii colegi de partid să ceară excluderea mea. Este o minciună (colaborarea cu PNL – n.r.)", a spus edilul. 

"Nu sunt niciun pol de putere, sunt un pol de opinie democratică exprimată în spaţiul public, fără injurii, fără atac la persoană", a explicat Chirica. 

Primarul municipiului Iaşi s-a declarat, imediat după izbucnirea protestelor din Piaţa Victoriei, un susţinător al manifestanţilor şi a criticat felul în care a fost adoptată OUG 13/2017, cerând abrogarea sa şi demiterea ministrului Justiţiei, Florin Iordache. Totodată, el i-a solicitat lui Liviu Dragnea "să corecteze greşelile comise" cu privire la apariţia acestor tensiuni şi proteste de stradă.