SCANDAL în CAZUL majorării ALOCAȚIILOR COPIILOR. „Cei de la PNL s-au TREZIT în ULTIMUL MOMENT”

SCANDAL în CAZUL majorării ALOCAȚIILOR COPIILOR. „Cei de la PNL s-au TREZIT în ULTIMUL MOMENT”

După dezbateri interminabile și certuri, Bugetul pe 2019 va fi supus votului în Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senat. PNL, prin deputatul Robert Sighiartău, a reușit să treacă un amendament care prevede creșterea alocațiilor copiilor.

Cu toate acestea, se pare că Partidul Social Democrat își asumă meritul creșterii alocațiilor pentru copii, formațiunea anunțând că amendamentul PNL era inaplicabil, însă Guvernul va îndrepta situația urmând să emită o OUG prin care să reglementeze corect aceste fonduri de asistență socială.

„PSD VA CREȘTE ALOCAȚIILE PENTRU COPII ȘI VA ÎNDREPTA LUCRURILE FĂCUTE PROST DE OPOZIȚIE. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”, transmite PSD printr-o postare pe Facebook. Amendamentul pentru creșterea alocațiilor a fost depus de Robert Sighiartău, parlamentar liberal, fiind votat in Camera Deputaților într-un moment in care mulți dintre parlamentarii Puterii nu erau in sală.

 

Ne puteți urmări și pe Google News