Evenimentul Zilei > Politica > Coaliția PSD-ALDE se RUPE! ANUNȚUL unui important LIDER POLITIC.
Coaliția PSD-ALDE se RUPE! ANUNȚUL unui important LIDER POLITIC.

Coaliția PSD-ALDE se RUPE! ANUNȚUL unui important LIDER POLITIC.

Guvernarea PSD-ALDE este în pragul unei ruperi. PSD a început să negocieze cu deputații și senatorii ALDE pentru a-și păstra majoritatea parlamentară.

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține, într-o postare pe Facebook, că alianța PSD-ALDE se rupe, în timp ce partidul lui Liviu Dragnea negociază rupera a cât mai multor deputați și senatori de la ALDE.

„Se rupe guvernarea PSD-ALDE. E ordin pe unitate la PSD să înceapă negocierile individuale cu deputaţii şi senatorii ALDE pentru a rupe cât mai mulţi parlamentari. Totul e ca la târg, curg oferte, propuneri, reduceri, cu TVA sau fără. E mare deranj în cea mai toxică coaliţie care guvernează astăzi ţara”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

El afirmă că alința s-a înecat în propria minciună, iar Călin Popescu Tăriceanu este „nașu protocoalelor”.

„S-au înecat în propria minciună. Protocoale, protocoale și când colo, nașul protocoalelor între servicii și parchete e însuși Călin-Constantin-Anton Popescu Tăriceanu.”, a mai scris Tomac.

Declarația vine în contextul în care fostul președinte Traian Băsescu a declarat recent că prima menționare a protocoalelor a fost în Hotărârea de Guvern din anul 2005, semnată de Călin Popescu Tăriceanu.

„În protocolul dintre SRI şi Parchetul General (…) este invocată Hotărârea 231 din 30 martie 2005, prin care se aprobă planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2005-2007, semnată de Călin Popescu-Tăriceanu, adoptată prin hotărâre de guvern. (…) La măsuri zice aşa: că instituţiile mai sus menţionate trebuie să stabilească proceduri de comunicare şi, de asemenea, trebuie să realizeze protocoale semnate de instituţiile implicate”, a declarat Băsescu.