Evenimentul Zilei > Politica > PSD a decis ce va face. Anunțul care îi dă fiori premierului desemnat Florin Cîțu
PSD a decis ce va face. Anunțul care îi dă fiori premierului desemnat Florin Cîțu

PSD a decis ce va face. Anunțul care îi dă fiori premierului desemnat Florin Cîțu

Partidul Social Democrat nu va boicota ceremonia de învestitură a Cabinetului Cîțu.

Premierul desemnat Florin Cîțu va merge să ceară votul Parlamentului pentru Executivul său, iar acolo îl așteaptă social-democrații, care anunță că vor fi prezenți la ședință.

Conform Antena 3, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii social-democrați nu vor vota în favoarea unui guvern condus de Florin Cîțu.

În privința audierilor din comisiile de specialitate, Ciolacu i-a sfătuit pe social-democrați „să fie imparţiali, să pună ce întrebări consideră de cuviinţă şi votul în continuare. Acum, îmi e greu să cred că un ministru care a avut până acum de trei ori un vot negativ de la parlamentari, şi nu numai de la parlamentarii PSD, şi de la celelalte grupuri parlamentare, va primi de data aceasta un vot pozitiv”.

„Ce pot să vă spun cu exactitate: vom respecta Constituţia, legile ţării şi regulamentul Camerei şi al Senatului”, a precizat Ciolacu referitor la votul PSD din plenul Parlamentului. Personal, însă, Ciolacu spune că va vota „categoric” împotriva învestirii Guvernului Cîțu.

La şedinţa grupului parlamentar al PSD, politicienii au pus pe tapet toate scenariile, zice Marcel Ciolacu. „Le cântărim şi le discutăm, Am spus că, dacă, Doamne, fereşte, ar exista o decizie să votăm Guvernul Cîţu, în afară de impactul politic, totuşi, destul de consistent sau – cine ştie – se declanşează o criză şi mai mare în România, nu o întrevăd în mod deosebit, am luat în calcul şi acest lucru!”, a explicat președintele PSD.

În schimb, „dacă va exista un temei juridic foarte bine fundamentat”, Marcel Ciolacu a anunțat că sesiza și de această dată Curtea Constituțională.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News