''Împreună devenim o forţă care va readuce valorile româneşti pe primul loc – de la capitalul autohton, până la zona spirituală a acestui popor. Noi am înfiinţat un partid care să fie o voce puternică a românilor plecaţi în străinătate şi care îşi doresc să revină în ţară, dar care, din păcate, nu au foarte multe opţiuni la întoarcerea acasă. Împreună, alături de Partidul România Unită, ne vom recăpăta cu toţii încrederea în forţele proprii şi vom munci pentru acelaşi ţel comun: reformarea României'', a declarat preşedintele PRP, Emanuel Sorin Cioacă.

Liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a spus că PRU este mai puternic şi a făcut un apel către alte formaţiuni "cu adevărat româneşti" să i se alăture, informează agerpres.ro.

''Ne bucurăm că prietenii noştri din Partidul Românilor de Pretutindeni au ales Partidul România Unită. Suntem acum mai puternici, într-adevăr, iar mesajul nostru, spus clar şi româneşte, se va auzi de-acum şi mai bine: e timpul să spunem stop oricărui demers antiromânesc, e timpul să readucem în prim plan valorile acestui neam şi ceea ce ne defineşte ca popor. (…) Partidul România Unită s-a întărit. Este un moment în care le pot spune şi altor formaţiuni cu adevărat româneşti că ni se pot alătura, ca să facem împreună politica neamului românesc!'', a afirmat Bogdan Diaconu.