Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste în carantină la Timișoara. Tânăr reținut de jandarmi pentru că nu a purtat masca de protecție
Proteste în carantină la Timișoara. Tânăr reținut de jandarmi pentru că nu a purtat masca de protecție

Proteste în carantină la Timișoara. Tânăr reținut de jandarmi pentru că nu a purtat masca de protecție

La Timișoara, oraș aflat în carantină, cu o rată de incidență ridicată, Jandarmeria Română a intervenit pentru reținerea unui tânăr care nu purta mască de protecție. Inițial câteva zeci de persoane au protestat pașnic împotriva restricțiilor. În momentul actual s-au adunat peste 100 de persoane.

Activitatea Jandarmeriei Române este foarte solicitată la Timișoara. Există persoane care nu respectă normele de protecție și combatere a COVID-19 și uneori se întâmplă ca ele să fie încălcate flagrant. Într-o relatare înregistrată a TeleEuropaNova Timișoara este prezentată o scenă mai puțin obișnuită care a avut loc în orașul de pe Bega.

Indicele de infectare cu COVID-19 este situat la peste 8 la mia de locuitori la Timișoara

Rata de incidență a infecției COVID-19 la Timișoara a atins 8,5 la mia de locuitori. Orașul bănățean a intrat în carantină încă de la 8 martie, dar indicele de infecție a continuat să crească, surpinzător, în perioada de carantină.

În ciuda amenințării pandemice și a situației deloc de invidiat, o parte a populației ignoră și acum regulile solicitate de către autoritățile medicale și de ordine. Astfel, Jandarmeria timișoreană a reținut un tânăr, altfel prezentabil și politicos în exprimări, pentru nepurtarea măștii de protecție. Tânărul, deși ințial a solicitat explicații forțelor de ordine, a fost îîn cele din urmă înduplecat să intre în dubă jandameriei.

Protestele împoriva restricțiilor continuă la București și Timișoara

De asemenea, urmând exemplul capitalei și a mai multor orașe din întreaga Europă, La Timișoara s-a adunat pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de COVID-19 în primele ore ale după-amiezii câteva zeci de persoane. Ulterior, numărul protestatarilor pașnici s-a ridicat la peste o sută de persoane. Protestul este autorizat.

În prezent, Timișoara se găsește în cea mai neplăcută situație pandemică din România. Din nefericire însă, atât Bucureștiul, cât și constanța sunt de aproape o săptmână în scenariul roșu. Au fost urmate la puțin timp de Sibiu, Oradea și Iași care au trecut și ele în scenariul roșu, după trecerea de indicele de trei la mia de locuitori.

România derulează o campanie de vaccinare care până în momentul de față este considerată de succes de către autoritățile statale și chiar de către populație. Există însă temeri serioase privind noile tulpini mai periculoase. În același timp, se constată o suprasaturație a populației privind perioada prelungită de pandemie și accentuată de situația economică care nu este tocmai de invidiat.