Manifestanţii au venit sâmbătă dimineața, de la ora 10.00 în faţa sediului PSD de pe pietonala Ştefan cel Mare, cu pancarte pe care au scris „Ne-am săturat să vă păzim”, „Nu ne reprezentaţi” şi „Jos copitele de pe Justiţie”.Oamenii au foi cu citate din discursurile Regelui Mihai.

Un moment de reculegere a fost ținut în memoria Regelui Mihai, la ora 12.00, de către oamenii strânși în faţa sediului PSD Iaşi.

Protestul a fost iniţiat pe Facebook,și a fost inspirat de acţiunea de tip sit-in de la Sibiu. Nu au fost scandate lozinci, iar cei prezenţi susţin că în funcţie de numărul de participanţi, protestul ar putea dura 24 de ore.

Săptămâna aceasta, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pachetul celor trei legi ale Justiţiei. Luni a fost dat votul final pe legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, iar miercuri au fost votate legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 care reglementează funcţionarea CSM.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat joi, o procedură de urgenţă, dezbaterea legilor Justiţiei în forul decizional. Termenul de depunere al amendamentelor este luni dimineață, ora 9:00 la legea privind organizarea judiciară şi cea privind funcţionarea CSM, iar comisia specială trebuie să elaboreze raportul în maximum 24 de ore, până marţi dimineaţa, la ora 9:00.

Pentru toate cele trei legi ale Justiției, Senatul va vota în calitate de for decizional, urmând ca actele normative să fie trimise spre promulgare de către președintele Klaus Iohannis.viewscnt