Evenimentul Zilei > Social > Protest spontan la Spitalul Județean Tulcea. Nemulțumiri salariale
Protest spontan la Spitalul Județean Tulcea. Nemulțumiri salariale

Protest spontan la Spitalul Județean Tulcea. Nemulțumiri salariale

Aproape 100 de angajați ai Spitalului Județean Tulcea au protestat spontan în curtea unității spitalicești nemulțumiți de banii primiți pe fluturașul de salariu. Activitatea spitalului nu a fost afectată.

Protestul spontan, de astăzi dimineață, din fața Spitalului Județean Tulcea a fost generat de faptul că veniturile angajaților ar fi scăzut considerabil. Protestatarii au cerut socoteală conducerii instituției. Directorul Spitalului Județean Tulcea, Tudor Năstăsescu, a declarat pentru EVZ că “trebuie să ne încadrăm, conform legii, în anvelopa de 30% a sporurilor la nivel de Consiliu Județean, asta le-am spus".

De altfel, în urmă cu două zile, câțiva lideri sindicali ar fi fost la Consiliul Județean Tulcea în încercarea de a face demersuri pentru reglementarea situației veniturilor angajaților. Din cauza anulării unor sporuri veniturile lor au scăzut. Asta ar însemna însă implicare ministerului Muncii în ecuație. Spitalul Județean Tulcea are 1250 de angajați. Activitatatea spitalului nu a fost afectată, protestatarii nefiind în tura de dimineață.(Foto Arhiva)