Evenimentul Zilei > Social > PROTEST faţă de JANDARMERIE de ZIUA NAŢIONALĂ: „Să vă fie rușine”
PROTEST faţă de JANDARMERIE de ZIUA NAŢIONALĂ: „Să vă fie rușine”

PROTEST faţă de JANDARMERIE de ZIUA NAŢIONALĂ: „Să vă fie rușine”

Mai multe persoane au afişat bannere cu mesaje de protest faţă de Jandarmerie şi PSD, sâmbătă, în timpul ceremoniilor din Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Pe bannere erau scrise mesaje: „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”, „Cinste înaintaşilor! Ruşine nouă! În an centenar, România are un premier agramat controlat de un infractor. #Îndrăzneşte să crezi”, „În an centenar, Jandarmeria a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de români. Să vă fie ruşine!” au fost afişate, sâmbătă, în Piaţa Avram Iancu în timpul ceremoniilor de Ziua Naţională.

Mai multe persoane aflate pe traseu s-au întors cu spatele, în semn de protest, în timpul defilării unor subunităţi de jandarmi.

La eveniment a avut loc şi o paradă cu tehnică militară şi de intervenţie aparţinând Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi unor instituţii ale MAI, Piaţa Avram Iancu fiind survolată de elicoptere IAR-330 Puma și avioane MIG -21 Lancer.

Manifestările de dicate Zilei Naţionale s-au încheiat cu un spectacol de artificii de zi în culorile roşu, galben şi albastru şi confeti.