Ancheta Parchetului General a început în baza unei plângeri penale făcute de finanţatorul Stelei, Gigi Becali. El susţine că, în anul 2000, i-a propus rectorului Ioan Alecu o ofertă de colaborare în scop agricol, însă acesta a refuzat. "Un război din care el (n.r. Popoviciu) a pierdut, iar eu nu am câştigat nimic", a comentat Becali. 

Cele 220 de hectare pe care astăzi este amplasat centrul comercial – unde sunt magazinele IKEA, Carrefour Feeria, Bricostore şi Metro – s-a aflat până în 2000 în administrarea Agronomiei.

Atunci, reprezentanţii instituţiei au primit o ofertă de asociere cu o firmă patronată de Puiu Popoviciu, pentru realizarea unui proiect imobiliar.

Conducerea universităţii şi-a dat acordul în iunie 2000, deşi la acea dată terenul se afla în domeniul public al statului, iar Universitatea nu avea titlu de proprietate asupra acestuia.

Astfel, a fost parafată o asociere în participaţiune în care Agronomia punea la dispoziţia oamenilor de afaceri grupaţi în jurul lui Popoviciu suprafaţa de la marginea Capitalei.

Cedarea proprietăţii a fost făcută într-o şedinţă a senatului Universităţii, prezidată chiar de Ioan Alecu, care a susţinut că terenul, fiind în proprietatea Universităţii, poate fi cedat.

Cine sunt acuzaţii


  • IOAN NICULAE ALECU , fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave;
  • ILIE CORNEL ŞERBAN, directorul DGIPI, acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase;
  • PETRU PITCOVICI, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul M.A.I., în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului.

    Cornel Şerban şi Petre Pitcovici au fost colegi la Brigada Antidrog din Poliţia Română.

Cornel Şerban a fost numit la conducerea DGIPI pe 15 martie, după ce asigurase interimatul acestei funcţii timp de o lună. El a fost desemnat de fostul ministru al Internelor, Cristian David, în funcţia de şef al Diviziunii Protecţie Internă, departament din cadrul DGIPI, iar ulterior a fost ales de către fostul ministru Gabriel Oprea, adjunct la comanda DGIPI.

Cornel Şerban are 46 de ani, a practicat judo la Dinamo şi a obţinut mai multe premii europene.

Petre Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul M.A.I., a condus operaţiunile în cadrul anchetei permiselor auto din Argeş, Cluj şi Covasna.

În 2005, acesta a fost vizat într-un caz privind presupusa dispariţie a şase kilograme de cocaină, cunoscut ca "afacerea Venezuela".

În acest caz, un fost agent sub acoperire, Petre Dumitrescu, folosit în afacerea cu droguri din Venezuela, acuză într-o plângere penală, muşamalizarea acestui caz, operaţiunea în care ar fi dispărut şase kilograme de cocaina fiind autorizată de procurorul Flavius Craznic, care ulterior a devenit consilier al ministrului Justiţiei.

CITIŢI ŞI:

Miliardarul Popoviciu, reţinut de DNA

Cutremur la Ministerul de Interne

Secretele unui milionar misterios

Perla afacerilor lui Popoviciu

Afacerile cu statul, trambulina capitalistului "Puiu" Popoviciu