Evenimentul Zilei > Politica > ProRomânia nu votează Guvernul. Ponta vrea să-l lase pe Costache „fără imunitate”
ProRomânia nu votează Guvernul. Ponta vrea să-l lase pe Costache „fără imunitate”

ProRomânia nu votează Guvernul. Ponta vrea să-l lase pe Costache „fără imunitate”

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că parlamentarii partidului său nu vor vota pentru învestirea celui de-al doilea Guvern Orban. În opinia liderului Pro România, votul din plen va fi o piesă de teatru la care formațiunea sa nu va lua parte. În schimb, Ponta a precizat că la comisiile de specialitate, votul pentru avizele miniștrilor vor fi date în funcție de prestația acestora.

Victor Ponta a declarat că nu are încredere că guvernul condus de Ludovic Orban va putea să guverneze, astfel că parlamentarii partidului său nu vor participa la învestire.

„Nu votăm Guvernul Orban. Exact ceea am făcut la votul iniţial la Guvernul Orban: nu participăm la ceea ce este o piesă de teatru de prost gust. (…) Nu am considerat că Guvernul Orban poate să guverneze România şi nu l-am votat, iar în comisii (vom vota – n.r.) în funcţie de cum se comportă respectivul ministru. Sunt miniştri foarte buni şi sunt miniştri foarte slabi. (…) De ce să fiu contra lui Aurescu sau a lui Ciucă, dacă fac lucruri bune?”, a declarat Victor Ponta la finalul Convenţiei anuale a Pro România.

El a avut un mesaj special pentru ministrul sănătăţii, Victor Costache, în cazul căruia parlamentarii Pro România vor vota pentru „ridicarea imunităţii lui, în sens figurat”.

„În sens, sigur, figurat, că ştiu foarte bine ce se întâmplă cu miniştri, dar cred că la domnul Costache ar trebui ridicată imunitatea pe care o are în acest moment din nu ştiu ce zone. Şi cred că ar trebui să răspundă pentru conflict de interese şi incompatibilitatea în care se află în mod vădit”, a susţinut Ponta.

Luni, în Parlament, la comisiile reunite, încep audierile miniștrilor propuși de Ludovic Orban, în vederea avizării lor, procedură obligatorie înainte de acordarea votului final de învestitură în Parlament. Potrivit programului întocmit de Birourile permanente reunite ale celor două Camere parlamentare, audierile se vor derula pe parcursul a trei zile, începând de luni și până miercuri.