Evenimentul Zilei > Politica > Strategia perfidă a PSD! Cum vrea să-i facă de râs pe miniștrii lui Orban!
Strategia perfidă a PSD! Cum vrea să-i facă de râs pe miniștrii lui Orban!

Strategia perfidă a PSD! Cum vrea să-i facă de râs pe miniștrii lui Orban!

Miniștrii Guvernului Orban 2 vor intra, la începutul săptămânii viitoare în malaxorul comisiilor parlamentare. Vreme de trei zile, cei 16 candidați de pe lista lui Ludovic Orban, vor trebui să răspundă tirului de întrebări pe care îl pregătesc, în principal, parlamentarii PSD. Dacă la primele audieri, în toamna trecută, miza era ca Guvernul să obțină cât mai multe avize favorabile, pentru a primi votul de învestitură, de această dată scopul urmărit este cel contrar. Cabinetul Orban 2 trebuie să pice în Parlament, pentru a mai face un pas spre anticipate.

Începând de luni, 17 februarie, vreme de trei zile, miniștrii propuși de premierul desemnat, Ludovic Orban vor fi audiați la comisiile de specialitate ale Parlamentului. Programul audierilor va începe de la ora 12.00 cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, va continua cu ministrul mediului, Costel Alexe, la ora 13.00, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la ora 14.00 și se va încheia cu Marcel Vela, propunerea pentru Afaceri interne, de la ora 15.00.

Audierile vor continua marți, 18 februarie cu următorii 7 miniștri de pe lista lui Orban, Virgil Popescu, la Economie, Ion Ștefan la Lucrări Publice și Dezvoltare, Ionuț Stroe la Sport, Cătălin Predoiu la Justiție, Monica Anisie la Educație, Bogdan Aurescu la Externe și Bogdan Gheorghiu la Cultură. Comisiile își vor începe programul cu ora 9.00, iar programările continuă la câte o oră distanță, una după cealaltă.

La fel se va întâmpla și în ultima zi, miercuri, când sunt programați Adrian Oros la Agricultură, Victor Costache la Sănătate, Marcel Boloș la Fonduri europene, Violeta Alexandru la Muncă și Lucian Bode la Transporturi. Ca și în ziua precedentăm audierile sunt programate să înceapă tot de la ora 9.00 și se vor desfășura la câte o oră distanță.

PSD vrea să-i facă de râs pe miniștrii liberali

Dacă în cazul primului Guvern Orban audierile s-au făcut pe repede înainte, în doar două zile, 29 și 30 octombrie, de această dată Birourile Permanente ale celor două Camere au decis ca lucrurile să se desfășoare mai așezat.

Strategia perfidă a PSD

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE