Evenimentul Zilei > Actualitate > PROPAGANDA JIHADISTĂ se răspândeşte cu repeziciune în Anglia. PLANUL PERVERS este desfăşurat în universităţi. Se invocă „SUPREMAŢIA ALBILOR” şi „IZOLAREA MUSULMANILOR”
PROPAGANDA JIHADISTĂ se răspândeşte cu repeziciune în Anglia. PLANUL PERVERS este desfăşurat în universităţi. Se invocă „SUPREMAŢIA ALBILOR” şi „IZOLAREA MUSULMANILOR”

PROPAGANDA JIHADISTĂ se răspândeşte cu repeziciune în Anglia. PLANUL PERVERS este desfăşurat în universităţi. Se invocă „SUPREMAŢIA ALBILOR” şi „IZOLAREA MUSULMANILOR”

Universităţi din Londra, Birmingham, Manchester şi Bradford au fost ţinta mai multor campanii de comunicare în care tinerii musulmani sunt incitaţi la ură şi la sabotarea activităţilor guvernului. Fanaticii islamişti care se află în spatele acestor evenimente susţin acţiunile celebrului John Jihadistul şi au avut legături cu reţele teroriste.

Grupul numit CAGE (n.r. – cuşca) pătrunde în campusuri fără a fi invitat şi otrăveşte mintea studenţilor. Conform dailymail.co.uk, membrii CAGE au fost implicaţi în cel puţin 13 discursuri propagandistice jihadiste susţinute anul trecut.

Sabotarea programului anti-extremist al guvernului britanic

Tinerilor musulmani şi altor studenţi interesaţi li se spune să saboteze Prevent, programul anti-extremist al guvernului. Celor care ascultă li se spune că musulmanii sunt trataţi la fel cum erau trataţi evreii de nazişti.

Susţinere pentru John Jihadistul

CAGE este grupul care a provocat teroarea după ce l-a numit pe John Jihadistul “un bărbat tânăr frumos”. Director grupului, Moazzam Begg, a pretins că occidentalii au exagerat cu reacţiile avute după atacurile teroriste de la Paris, pentru că, până la urmă, “nu a fost raportată moartea niciunui copil”. Begg a amintit rar de momentele când Statul Islamic a decapitat doar “o mână” de ostatici.

Reacţiile exagerate după atacurile de la Paris

“Am fost ipocriţi. Cât de teribile au fost atacurile de la Paris – şi au fost teribile – acolo nu au fost ucişi copii. De ce copiii sirieni nu merită să fie menţionaţi? Statul Islamic nu este o ameninţare pentru Vest precum este pentru lumea musulmană. Ei (n.r. – teroriştii din Statul Islamic) poate au decapitat o mână de ostatici occidentali, şi ştim numele tuturor acelor ostatici, dar ştie cineva numele ostaticilor musulmani? Ştie cineva numărul grupurilor Ahrar al-Sham şi Al Nusra (n.r. – organizaţie cunoscută pentru legăturile cu Al Qaeda) atacate de opoziţia siriană? Nimeni nu ştie, pentru că nimănui nu îi pasă”, a spus Moazzam Begg.

Liderul CAGE s-a antrenat cu teroriştii în Afganistan

Acesta este liderul CAGE

Directorul CAGE este un fost deţinut de la Guantanamo, unde a fost închis aproape trei ani şi unde pretinde că a fost interogat de 300 de ori. Begg are 47 de ani şi a fost arestat în 2002, în Pakistan. Acesta a recunoscut că a participat la acţiunile din taberele de antrenament din Afganistan. Liderul CAGE a primit un milion de lire sterline compensaţii pentru că a dovedit că autorităţile din Marea Britanie au colaborat cu serviciile secrete americane, care l-au răpit. El susţine că serviciile britanice au ştiut şi de maltratarea lui în baza Bagram din Afganistan.

Secretarul de stat a criticat dur acţiunile CAGE

În legătură cu aceste evenimente, Secretarul de stat, Theresa May, a declarat că universităţile nu ar trebui să permit o asemenea “retorică extremistă dăunătoare”. Aceasta a mai susţinut că investigaţiile arată că mai este “mult de muncă pentru a-i combate pe cei care împrăştie ura şi intoleranţa.” În prezent, acţiunile CAGE ar putea fi anchetate de Consiliul pentru finanţarea învăţământului superior din Anglia.