Un nou mod de promovare a SINUCIDERILOR în rândul adolescenţilor. Este incredibil ce le-a trecut prin minte şi cine se presupune că ar fi în spatele acestui plan bolnav

Un nou mod de promovare a SINUCIDERILOR în rândul adolescenţilor. Este incredibil ce le-a trecut prin minte şi cine se presupune că ar fi în spatele acestui plan bolnav

Un nou mod de promovare a sinuciderii în rândul copiilor a apărut şi se trage un semnal de alarmă cu ajutorul experților în domeniul cibernetic, care spun că stilul clasic de animaţie difuzat la TV sau online, promovează sinuciderea în rândul adolescenților.

"Ei fac o mulțime de desene animate de calitate în Japonia. Filmele de acest gen nu sunt periculoase dacă nu ar fi urmărite toată ziua ", a declarat Yelena Ivanova, expert la Centrul pentru protecţia copiilor împotriva ameninţărilor online. Şi nici părinţii nu au timp să verifice ce desene animate vizionează copiii lor toată ziua.

"Personajele sunt adolescenți, precum spectatorii lor, care sunt și homosexuali, care fumează, se droghează, beau și chiar își taie venele", a spus Ivanova. 

Mai mult, se presupune că că studiourile de animație subterane din S.U.A. și China se află în spatele conținutului discutabil care dă dependenţă în rândul copiilor. 

Ne puteți urmări și pe Google News

RIA Novosti a relatat poveștile unor adolescenți ruși, a căror obsesie pentru animaţia de acest gen i-a adus la un pas de sinucidere. Adolescenții au evitat să-și ia viața după consiliere din partea Centrului pentru Protecția Copilului, a spus sursa citată.

"Desigur, rădăcina problemei este mult mai profundă, acestea sunt adaptate special pentru aceste tipuri de copii", a spus Ivanova.  "Cel mai bine este să restricționăm accesul la acest timp de animaţie pentru că la un moment dat conținutul lor se va bloca în creierul copiilor", a scris șeful centrului, Vladimir Rogov, pe social media. "Suntem împotriva măsurilor radicale, dar este timpul să punem cultura desenului animat în Rusia pe calea cea bună", a spus Rogov. În urma unui raport în 2016 mai mult de 130 de adolescenți au fost victime ale fenomenului.