Evenimentul Zilei > International > „Proiectul de rezoluţie promovat de palestinieni la ONU reprezintă o declaraţie de război”
„Proiectul de rezoluţie promovat de palestinieni la ONU reprezintă o declaraţie de război”

„Proiectul de rezoluţie promovat de palestinieni la ONU reprezintă o declaraţie de război”

Ministrul israelian al comunităţii de intelligence Yuval Steinitz a afirmat, azi, că proiectul de rezoluţie, propus azi-noapte, de Iordania Consiliului de Securitate al ONU, poate fi interpretat drept o declaraţie de război.

„Nu este un proces de pace. Este un proces de război pe care îl conduc ei”, a subliniat Steinitz, potrivit DPA.

Dacă Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) continuă să „saboteze” negocierile de pace şi să facă paşi diplomatici unilaterali împotriva Israelului, atunci Israelul trebuie să îşi analizeze toate opţiunile, inclusiv destrămarea ANP, a declarat el pentru Radio Israel, scrie Agerpres.

Iordania, în numele palestinienilor, a prezentat versiunea finală a proiectului de rezoluţie miercuri, făcând apel la încheierea unui acord de pace, în decurs de un an de la adoptarea sa, şi la o retragere israeliană din teritoriile ocupate până la finele lui 2017.

Iordania a predat proiectul de rezoluţie „în albastru”, ceea ce înseamnă că textul a fost finalizat şi ar putea fi supus procedurii de vot 24 de ore mai târziu.

Dar ambasadorul palestinian pe lângă Naţiunile Unite a precizat că ţara sa este deschisă în continuare negocierilor.

Ministrul de Externe palestinian, Riyad al-Malki, a afirmat, în această săptămână, că documentul reprezintă un compromis susţinut de Franţa, diferit de proiectul iniţial formulat de palestinieni şi Liga Arabă.

Parlamentul European şi-a dat acordul, ieri, pentru recunoaşterea „de principiu” a statului palestinian, dar a adăugat că acest proces ar trebui să fie corelat de negocierile de pace dintre israelieni şi palestinieni, aminteşte DPA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: