"În acest proiect legislativ, am stabilit o limită minimală de patru la sută angajări de persoane cu dizabilităţi pentru orice instituţie publică din România. Convingerea mea este că, dincolo de legislaţie, societatea are nevoie să înţeleagă diversitatea omenească. Avem nevoie de o societate incluzivă, care să respecte drepturile tuturor persoanelor. Le mulţumesc tuturor celor prezenţi. Sunt foarte bucuroasă să fiu alături de aceşti tineri extraordinari, de la care mereu avem de învăţat", a susținut Cristina Nichita, potrivit Agerpres, într-o conferinţă de presă la care a invitat tineri cu dizabilităţi, în marea lor majoritate studenţi. 

Nichita a spus că îşi doreşte un cadru legislativ propice pentru persoanele vulnerabile. 

"Însă, în pofida evoluţiilor economice pe care România le-a înregistrat, există încă o realitate care caracterizează piaţa muncii, şi anume o cifră foarte redusă a persoanelor cu dizabilităţi angajate în instituţiile publice sau în mediul privat", a mai arătat deputata PSD Cristina Nichita. 

Acest lucru, susţine Nichita, este cauzat de persistenţa barierelor de mentalitate, care asociază dizabilitatea fizică sau psihică cu incapacitatea de performanţă la locul de muncă.