La dezbaterile “lungi şi constructive”, aşa cum au fost descrise de Daniel Cătălin Zamfir au luat parte Viorel Ştefan, vicepreşedinte PSD, avocatul Gheorghe Piperea, Ciprian Nica, vicepreședinte al Comisiei Juridice, și Cătălin Voievozeanu de la Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare.

Legea va intra în dezbaterea Comisiei Juridice joi 31 martie și va intra la votul final în plenul Camerei Deputaților, miercuri, 6 aprilie, a informat vineri inițiatoruil legii, Daniel Cătălin Zamfir, într-o postare pe un site de socializare.

PSD şi-a dat acordul ca legea să fie aplicată şi pentru cei care au fost deja executaţi, prin sistarea popriorii de venituri. Totodată, ei mai propun şi majorarea la 250.000 de euro a plafonului sumei până la care se aplică legea şi excluderea programului Prima Casă din lege.

Atât PNL cât şi PSD susţin că prevederile trebuie aplicate şi creditelor care sunt în derulare dar şi celor de nevoi persoanale ce poartă ipotecă în vederea achiziţiei, a construcţiei ori amenajării imobilului ca spaţiu de locuinţă.

”Dacă varianta pe care am discutat-o astăzi va fi votată, eu cred că este acoperitoare pentru cele mai multe cazuri. Nu este perfectă. Însă eu personal cred că este mai important acum să treacă legea și să beneficieze oamenii de ea cât mai repede, nu să fie executați și lunile viitoare”, spune Zamfir, potrivit DIGI 24.