Programul Prima Casă Plus din Republica Moldova, modificări fundamentale

Sursa Foto: Arhiva EVZ

În Republica Moldova, Programul Prima Casă Plus va suferi modificări importante în acest an. Este vorba despre cinci puncte foarte importante, care vor permite mai multor doritori să beneficieze de ajutor din partea statului.

Astfel, va crește suma limită a creditului, va fi extinsă lista celor care pot să acceseze acest program fundamental, statul va garanta o cotă mai mare, termenul creditului se va întinde pe o perioadă mai mare de timp. De asemenea, din punct de vedere birocratic, guvernanții au lucrat la simplificarea procedurilor necesare accesării programului Prima Casă Plus. Foarte important este că extinderea listei celor ce pot aplica înseamnă că „în joc” pot intra și persoane care au profesii libere.

Despre toate aceste noi reguli a vorbit Dorin Recean, premierul de la Chișinău.

„Urmare a solicitării președintei Maia Sandu, Guvernul vine cu precizări în ceea ce privește programul Prima Casă Plus. Aducem cinci lucruri pe care le modificăm în acest program: extindem lista beneficiarilor, creștem suma limită a creditului, creștem cota de garantare de către stat, mărim termenul creditului, simplificăm procedurile de accesare a programului.

Noi schimbări în Programul Prima Casă Plus din Republica Moldova

În ceea ce privește extinderea listei de beneficiari, de acum încolo vor putea participa la program profesiile libere, cum ar fi avocații, judecătorii, mediatorii, artiștii, adică oricine poate demonstra un venit”, a anunțat șeful Executivului din Basarabia.

Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Dorin Recean a vorbit cu date exacte despre bani și timpul pe care se poate întinde creditul. „Am crescut plafonul de creditare, dacă până acum era 1 milion de lei, de acum încolo este de 2,5 milioane lei. Totodată, am mărit durata creditului de la 25 la 30 de ani.

La fel, am majorat cota de garantare a creditului de către stat, de la 50 la 70% pentru locuințele care sunt cumpărate în afara Chișinăului. În oraș, locuințele care au fost date în exploatare cu 10 ani până la depunerea cererii, cota de garantare va fi 65%”, a explicat Recean, conform unimedia.info.