Programul estival „Provocarea verii”: Fiecare copil să citescă măcar 20 de minute pe zi

Sursa foto: Arhiva EVZ

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Republica Moldova organizează Programul estival pentru copii „Provocarea verii”, ediția a VI-a, care va avea loc în perioada 3 iunie – 27 iulie.Tema ediției 2024 este „ȘTIM la Bibliotecă” și va cuprinde trei componente: citește, cunoaște, creează.

Mariana Harjevschi, directoarea instituției, a declarat, pentru moldpres.md,  că, anul acesta, Biblioteca Municipală susține dezvoltarea competențelor și abilităților prin valorile STREAM, ajutându-i pe copii să citească, să rezolve probleme, să gândească creativ, să fie inovativi, integrând noile tehnologii. Copiii vor avea parte și de momente de distracție și relaxare: excursii, jocuri, concursuri etc.

Programul estival „Provocarea verii”. Unde se fac înscrierile

O parte componentă a Programului estival „Provocarea verii” este Turnirul Lecturii, unde fiecare copil își va asuma angajamentul de a citi zilnic minimum 20 de minute. Performanțele fiecărui cititor vor fi notate în Fișa-cronometru.

Durata programului este de 4 ture, a câte 2 săptămâni pentru fiecare tură, de luni până vineri, în intervalul orelor 10:00 – 13:00. Grupurile vor fi constituite din copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Programul estival „Provocarea verii” se desfășoară în cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”. Doritorii de a participa la program sunt încurajați să completeze fișa de înscriere accesând pagina bibliotecii (www.hasdeu.md) sau prezentându-se direct la una din filialele Bibliotecii Municipale.

Tabere de vară

Pentru vacanța de vară, Primăria Chișinău va organiza și 15 tabere cu sejur de zi la instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclu I și II, precum și trei tabere constante „Poenița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”. Totodată, vor fi organizate și 14 tabere sportive la școlile sportive, o tabără ecologică, 13 Centre de creație, care vor funcționa în perioada 1-30 iunie, 20 de tabere tematice, în baza Centrelor comunitare pentru copii, și 14 tabere în baza Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

„Costul unui bilet în taberele cu sejur de zi, pentru 15 zile, este de 2.550 de lei. Părinții urmează să achite 20% din costul total al biletului. Pentru taberele constante, prețul unui bilet pentru zece zile este de 3.700 de lei. Și aici, părinții vor achita 20% din costul total al tichetului. Totodată, în taberele constante vor fi repartizate, cu titlul gratuit, 1.828 de bilete, toate pentru familiile social-dezavantajate”, a declarat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.