Evenimentul ZileiSocialProgramul recepției de 1 Decembrie de la Cotroceni. Klaus Iohannis pleacă după direct la Dubai

Programul recepției de 1 Decembrie de la Cotroceni. Klaus Iohannis pleacă după direct la Dubai

Programul recepției de 1 Decembrie de la Cotroceni. Klaus Iohannis pleacă după direct la Dubai
Programul recepției de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni a fost anunțat oficial. Anul acesta, evenimentul va avea loc cu câteva ore mai devreme față de anii trecuți și asta pentru că Iohannis va zbura imediat după la Dubai.

Președintele României va lua întâi parte la parada organizată de 1 Decembrie, după care va merge la recepția de la palatul Cotroceni, ce va avea loc cu două ore mai devreme decât în anii precedenți.

Recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni. Program complet

  • Parada militară, vineri, ora 11.00.

Klaus Iohannis va lua parte la parada organizată în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Naționale a României, desfășurată la Arcul de Triumf, Conform programului oficial publicat de Administrația Prezidențială.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Recepție Palatul Cotroceni, ora 14.00.

De la ora 14.00 este planificată recepția oficială găzduită la Cotroceni de către președinte, care va include și un discurs din partea acestuia. De-a lungul anilor precedenți, recepția de la Cotroceni s-a desfășurat cu cel puțin două ore mai târziu în program.

Anul acesta, la fel ca în cei trecuți, liderii opoziției, AUR și USR, nu au fost chemați la Cotroceni.

Klaus Iohannis pleacă direct în Dubai de la recepție

Vineri, șeful statului român urmează să acorde un număr semnificativ de medalii și decorații. În acest scop, Administrația Prezidențială a încheiat un contract cu Monetăria Statului pentru producerea a sute de ordine și decorații naționale, cu o valoare totală de 3,01 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro).

Imediat după recepție, Iohannis ar urma să plece în Dubai. Acesta e și motivul pentru care a schimbat programul obișnuit al recepției de Ziua Națională.

Administrația Prezidențială a confirmat că președintele României va fi prezent în Dubai în intervalul 2-4 decembrie. El va participa la cea de-a 28-a Conferință a Statelor Părți la Convenția-Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cu toate acestea, detaliile exacte ale agendei președintelui nu au fost încă publicate de la Cotroceni.

Aici, acesta ar urma să țină un discurs ce ar urma să dureze doar trei minute, potrivit comunicatului transmis.

„Intervențiile naționale, limitate la aproximativ trei minute de regulile ONU, având în vedere numărul foarte mare de vorbitori, vor iniția negocierile care urmează la COP28 pe parcursul întregii Conferințe care va dura două săptămâni și la care sunt așteptați zeci de mii de negociatori, reprezentanți ai guvernelor, întreprinderilor, ONG-urilor și mediului academic și de inovare”.

Programul complet şi traseul Paradei din 2023

Deși parada din 1 Decembrie 2023 începe la ora 11.00 în București, cei interesați sunt sfătuiți să se prezinte din timp la eveniment pentru a asigura cele mai bune locuri.

În completare, începând cu ora 12.00, în Piața Arcul de Triumf va avea loc și o expoziție de tehnică militară.

  • Între orele 07.00 şi 11.00, în Parcul Carol I are loc o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut
  • Între orele 19.00 şi 22.00 este organizată retragerea cu torţe pe traseul: Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.


Accesează: