Orbita Pământului se va alinia curând cu o gaură coronală – o gaură în atmosfera superioară a Soarelui – iar particulele solare vor bombarda planeta după ce vor fi expulzate în spațiu.
America de Nord și Europa ar putea fi direct afectate deoarece sateliții sunt cei mai vulnerabili în timpul unei furtuni solare şi ar putea afecta navigarea prin GPS, comunicațiile prin telefonul mobil și serviciile TV prin satelit. Câmpul magnetic al Pământului protejează oamenii de barajul radiațiilor, dar furtunile solare pot afecta, mai ales pe cei cu probleme de sănătate, cum ar fi cancerul.
Vânturile solare pot încălzi atmosfera exterioară a Pământului, determinând extinderea acesteia.  Acest lucru poate afecta sateliții aflați pe orbită, însemnând: pierderea navigării GPS, a semnalelor telefonului mobil și a televiziunii prin satelit precum Sky.
În plus, o creștere a particulelor poate duce la curenți mari în magnetosferă, tensiune mai mare decât cea normală în liniile de electricitate, iar cantitățile mai mari de radiații pot afecta, de asemenea, persoanele cu probleme de sănătate.

Te-ar putea interesa și: