Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Valori termice mai ridicate decât normalul perioadei

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Valori termice mai ridicate decât normalul perioadeiSursa foto: arhiva EVZ

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru final de toamnă, iar precipitațiile vor fi slabe.

Vremea pentru săptămâna 24 - 31 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea pentru săptămâna 31 octombrie - 7 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, precum și în nordul Carpaților Orientali.

Vremea pentru săptămâna 7 - 14 noiembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Vremea

Sursa: Arhiva EVZ

Vremea pentru săptămâna 14 - 21 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu o tendință ușor deficitară, local în regiunile extracarpatice.

Vremea în această iarnă

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a anunțat cum va fi vremea în România în această iarnă.

„Există în acest moment o prognoză sau estimare când ar putea veni iarna în România cu temperaturi de minus în foarte multe regiuni.

Aceste estimări, fie că vorbim despre estimările de la AccuWheather, fie că vorbim de despre estimările de la orice alt centru internațional, cu atât mai mult din momentul de față, reprezintă o medie. Aceste medii nu fac altceva decât să netezească, să elimine extremele.

Prin urmare, nu putem privi la o estimare a temperaturii sau a cantității medii de precipitații pe o lună sau pe întreg sezonul de iarnă și să vorbim despre episoade în care vremea capătă manifestări extreme, adică fie că vorbim despre valuri de frig, fie că vorbim despre episoade de viscol, fie că vorbim despre episoade cu precipitații lichide, abundente sau cu precipitații care să determine acel fenomen de polei, destul de periculos și el iarna.

Prin urmare, aceste estimări la care ne raportăm în momentul de față de la orice centru internațional pe care l-am avea în vedere, nu ne pot vorbi punctual despre un val de frig înainte de Crăciun într-o zonă a globului, cu atât mai mult într-o zonă a unui continent”, a spus directorul ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News