Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prognoza meteo. Începe cea mai grea perioadă pentru români. Detalii de groază
Prognoza meteo. Începe cea mai grea perioadă pentru români. Detalii de groază

Prognoza meteo. Începe cea mai grea perioadă pentru români. Detalii de groază

Meteorologii spun că de azi vine vortexul polar din cea mai grea iarnă din ultimele 3 decenii

Vremea polară se va instala începând de sâmbătă în România , avertizează Administrația Națională de Meteorologie. Meteorologii spun că România va fi lovită de un „vortex polar”.

Potrivit meteorologilor din Europa, aceasta va fi cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani, România urmând să fie afectată, înregistrându-se ninsori abundente, ger și viscol, scrie România TV.

Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă România va fi traversată de vortexul polar, un val de aer rece.În jumătatea de nord a țării se vor înregistra înnorări și ploi, temperaturile încadrându-se în media normală a perioadei. Maximele termice vor rămâne puțin peste mediile multianuale, în restul țării, cerul urmând să aibă înnorări temporare, iar pe arii mici va plouă.

În zonele montane, vor fi precipitații mixte, pe crește predominând ninsorile. Începând de duminică, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, în Bucureşti fiind condiții de ploi slabe.Din cauza vortexului polar, va fi o iarnă aspră. Vremea rea se va resimți de la sfârșitul lunii noiembrie, iar din decembrie, precipitațiile vor cuprinde întreaga țară, fiind așteptate lapoviță și ninsori, noaptea temperaturile nocturne scăzând sub pragul de îngheț.

Potrivit meteorologului Elena Mateescu, iernile în România pot avea episoade de vreme severă de viscol şi zapadă, fiind semnalat şi ger cu valori sub -20 de grade, chiar și în zonele mai joase de relief.