Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa între 18 și 31 de grade Celsius, iar minimele între 9 și 17 grade. Se vor semnala averse şi descărcări electrice în sud-vest, centru, nord-est, pe arii mai restrânse în nord-vest şi sud şi izolat în rest. Astfel de fenomene se vor produce mai ales spre seară şi noaptea.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-25 l/mp, mai ales în zonele montane şi în Transilvania.

Vântul va avea intensificări în aproape toate zonele, dar va sufla cel mai puternic în Carpaţii Meridionali. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în București

În Capitală va fi ceva mai cald decât normalul perioadei. Temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, iar minima de 12 – 14 grade. Cerul va avea înnorări temporare. Seara și noaptea se vor semnala trecător averse slabe şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab.

 Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiază și noaptea se vor semnala averse cu caracter torenţial şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp. Vântul va sufla ceva mai puternic în Carpaţii Meridionali.

 Prognoza meteo, 25 mai. Vremea pe litoral

Pe litoral, vremea va fi în general frumoasă. Maximele se vor încadra între 18 și 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 14-15 grade. Temperatura apei mării va ajunge la 17 grade. Cerul va fi variabil, cu ceva înnorări în a doua parte a zilei și seara. Vântul va sufla slab şi moderat.