Prognoză de ultimă oră. Vremea rea nu se lasă. Furtunile violente, la ordinea zilei

Prognoză de ultimă oră. Vremea rea nu se lasă. Furtunile violente, la ordinea zilei

Vremea se schimbă aproape de la oră la oră, soarele reușind să răzbată din când în când printre norii ce se adună în majoritatea țării.

Meteorologii vin cu o nouă prognoză pentru zilele de marți și miercuri. Aceștia recunosc că până la acest moment, datele adunate de specialiști ne indică faptul că nu vom scăpa de ploi pentru încă o perioadă bună de timp.

În Capitală, vremea va fi mixtă pe parcursul zilei de azi, fiind prezente mai multe averse de ploaie de scurtă durată, acestea fiind de obicei însoțite de tunete și fulgere.

La munte, ploile vor avea caracter torențial, fenomenele anunțate de meteorologi fiind destul de agresive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instabilitatea atmosferică continuă și pe litoral, unde deși există deja destul de mulți turiști care și-ar fi dorit să prindă mai mult soare, nu au această șansă. Cel puțin nu deocamdată. Aversele vor fi prezente încă de la apropierea serii şi vor fi însoţite de vânt intens, descărcări electrice, poate şi grindină.

Nici miercuri nu arată prea bine din punct de vedere climatologic. Instabilitatea atmosferică este simțită la nivel întregii țări, ploile fiind pricipala caracteristică a prognozelor meteo din această perioadă.

Temperatura maximă este așteptată să urce până la 28 de grade, dar în același timp vor apărea și furtuni destul de violente, cu fulgere ți tunete.

La munte mai vin câteva averse în Carpații Orientali şi în Carpații Meridionali dar vom avea și soare pe parcursul zilei.

La mare se anunță soare în prima parte a zilei, mai târziu urmând ca norii să se adune pe cer, scrie Stirileprotv.

Elena Mateescu susține că joi dimineața, în urma unor analize meteorologice, se vor actualiza și alertele meteo din România, urmând că noi avertismente de vreme rea să fie anunțate până la finalul săptămânii.

„Mâine dimineaţă vom actualiza în continuare alertele meteorologice generale, aşa cum o facem conform fluxului operaţional, în continuare, cel puţin până în jurul datei de 24 iunie”, a mai spus Elena Mateescu, director ANM.

După o perioadă de caniculă venită mult prea devreme din punctul de vedere al specialiștilor care consideră că în luna mai nu sunt normale temperaturile de peste 30 de grade, se pare că România a deveni tărâmul anotimpurilor mixte, întrucât acum vom avea parte de temperaturi foarte scăzute, furtuni, vijelii și fenomene meteo extreme.