Cum PROGNOZA în 2007 Ministerul britanic al Apărării că va arăta LUMEA în 2037. Cum vi se PARE după 10 ani?

Cum PROGNOZA în 2007 Ministerul britanic al Apărării că va arăta LUMEA în 2037. Cum vi se PARE după 10 ani?

Ministerul britanic al Apărării prognoza, acum zece ani, că, în 2037, atentatele vor fi mai mai spectaculoase.

În lumea din 2037 armele vor fi mai ieftine, va avea loc un război între China şi lumea arabă, ar renaşte marxismul, Iranul va fi o democraţie. Cum spuneam asta e prognoza pentru 2037 făcută de Ministerul britanic al Apărării în 2007.

Ce mai spuneau britanicii şi cum vedeţi prognoza lor la zece ani după ce a fost făcută?

Nivelul terorismului va fi la fel de ridicat ca în 2007, dar cu atentate tot mai spectaculoase, vor fi implantate cip-uri în creierele umane şi vom asista la utilizarea de arme teribile cum ar fi bombele cu neutroni şi folosirea pe scară largă a maşinăriilor nepilotate de mâna omului, relata El Pais.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acestea erau unele din scenariile posibile elaborate de Centrul de Dezvoltare, Concepte şi Doctrină a Ministerului Apărarii al Marii Britanii. Era al treilea raport prospectiv pe o durată de 30 de ani elaborat de Centrul din 2001 până în 2007. Deşi era un raport oficial, nu reprezenta poziţia Guvernului britanic, fiind un document de analiză pentru a pregăti luarea de decizii, mai ales în domeniul apărării.

Raportul estima că vor continua schimbările provocate de globalizarea economică. SUA vor rămâne puterea economică şi militara preeminentă şi garantă a sistemului de reguli internaţionale, dar va exista "o posibilă dezechilibrare a tranziţiei a lumii unipolare spre o lume progresiv multipolară".

China, şi în mai mică măsură India, vor fi parte a acestui sistem cu poli multipli. Economia chineză o va depăşi pe cea japoneză spre anul 2020 şi va avea o pondere mai mare decât cea a SUA în 2040.

Se anunţa, de asemenea, vremuri de "extremism politic", chiar o reîntoarcere a marxismului ca urmare a creşterii vulnerabilităţii claselor mijlocii în lumea globalizată şi a accentuării decalajului dintre cei foarte bogaţi şi cei foarte săraci.

Raportul releva, de asemenea, că dezvoltarea tehnologiilor informaţiei care vor permite statelor, grupurilor teroriste sau bandelor criminale să mobilizeze instantaneu mulţimile, va presupune o adevarată provocare pentru forţele de securitate.

Se vor menţine tensiunile între lumea islamica şi Occident şi ar putea creşte tensiunile între islam şi China, se mai arăta în Raport. Iranul, în schimb, s-ar putea transforma gradual "într-o democraţie plina de vitalitate" pe măsura ce populaţia sa tânară va dori să se încorporeze în globalitate şi diversitate.

Potrivit autorilor raportului, armele cu puls electromagnetic ar putea fi operaţionale începand din 2035, cu capacitate de a distruge toate sistemele de comunicaţii dintr-o arie selecţionată, sau centru de afaceri.

Populaţia mondială va creşte până la 8,5 miliarde de persoane pentru 2035, din care 98 la sută vor trăi în ţările mai putin dezvoltate.

Populaţia tarilor din Orientul Mijlociu va creşte cu 132 la suta, iar în Africa sub-sahariana cu 81 la sută, în timp ce în Europa va scădea din cauza diminuării fertilităţii, se arîta în documentul elaborat de Centrul de Dezvoltare, Concepte şi Doctrină a Ministerului Apararii al Marii Britanii.

Raportul prognoza că se vor menţine actele de extremă violenţă, sprijinite de elementele din interiorul ţărilor islamice şi cu exploatarea mass-media pentru a multiplica efectul.

Toate aceste probabilităţi se pot spulbera dacă au loc fenomene imprevizibile precum vulcanul care a distrus civilizaţia minoică în anul 1450 i.Hr., ciuma care a afectat Europa în secolul al XIV-lea ori atentatele de la 11 septembrie 2001.