Evenimentul ZileiSocialProfilul femeilor puternice care au cunoscut succesul | Cu românul la psiholog

Profilul femeilor puternice care au cunoscut succesul | Cu românul la psiholog

Profilul femeilor puternice care au cunoscut succesul | Cu românul la psiholog
În secolul XXI, femeia este atât cât îşi propune să fie şi nu este mai mult decât îşi asumă că poate să fie. Au apus vremurile în care femeia trebuia să stea la cratiţă şi să aducă pe lume copii.

Acum avem şansa să ne câştigăm locul în societate şi să ne stabilim singure propriile limite şi, totodată, să ne asumăm deciziile. Acum suntem unde ne dorim să fim, atâta timp cât ştim să ne transformăm timpul dintr-o zi în aliat şi atunci când prioritizăm activită- ţile de zi cu zi, cu alte cuvinte atunci când realizăm care este semnificaţia cuvântului „echilibru”. Iată care sunt o parte din caracteristicile unei femei puternice şi de succes:

Îşi exprimă sentimentele

Sunt mulţi cei care consideră că atunci când eşti puternic trebuie să- ţi reprimi sentimentele, dar în realitate reprimarea sentimentelor aduce după sine minciuna şi lipsa de autenticitate. O femeie puternică ştie că nu este greu să ne reprimăm sentimentele, ci este mult mai greu să le recunoaştem şi mai apoi să ni le asumăm, ca în cele din urmă să ajungem să le transformăm într-o virtute. O femeie care ştie să-şi exprime sentimentele, şi nu este nevoită să se prefacă, este o femeie care se deţine, iar această lecţie stă la baza oricărei femei de succes.

Îşi exprimă feminitatea

Când spunem femeie puternică ne putem gândi la o femeie care are nişte abilităţi fizice sau la o femeie care se află într-o funcţie de conducere şi care este îmbrăcată în pantaloni şi are gesturi mai masculine. În realitate, o femeie de succes este feminină şi nu se simte vulnerabilă să afişeze această imagine. Este mereu în tendinţe şi ştie să folosească moda în favoarea ei. Femeile de succes poartă tocuri, fuste, rochii şi ştiu să-și asorteze parfumul cu ţinuta.

Au încredere în propria persoană

Femeile de succes ştiu că în viaţă nu fac numai ce le place, ci ce trebuie făcut într-un anumit moment şi că nu dăm mâna cu succesul fără efort sau atunci când lucrurile nu sunt de calitate. Ştiu însă să spună „nu” sau „nu vreau” sau „nu îmi place” atunci când este cazul, pentru că femeile puternice ştiu că în momentul în care spun ce simt activează încrederea în propria persoană.

Sunt curajoase

Da! Femeile puternice, de succes, sunt curajoase! Sunt în stare să o ia de la capăt atunci când sunt căzute, ştiu să rişte, iar în viaţa personală ştiu când e momentul să pună capăt unei relaţii şi atunci când situaţia o cere ştiu şi pot să mute munţii din loc pentru copiii lor. Apropo, curajul şi fericirea se învaţă, nu sunt native.

În spatele unui bărbat puternic, stă o femeie şi mai puternică

Femeile de succes au ca parteneri bărbaţi puternici şi echilibraţi, pentru că ele ştiu să menţină în cuplu echilibru şi nu îşi frustrează în nici un fel partenerii şi, în plus, au grijă să ofere dragoste şi pasiune. O femeie puternică ştie că trebuie să-şi arate puterea la locul de muncă şi în societate, dar nu şi în relaţia de cuplu. Este important ca acolo, în cadrul cuplului, ea să rămână femeie şi să se simtă bine în acest rol.

Sunt familiste

Femeile de succes au timp pentru familie şi pentru cei dragi. Este greşit să credem că nu putem avea o carieră de succes dacă ne construim o familie. În realitate, secretul este în a ne da şansa să ne cunoaştem în diverse roluri în care viaţa ne aşează şi să ne dezvoltăm odată cu acestea. Cu alte cuvinte, experienţa de viaţă care devine atât de preţioasă în timp nu poate să se dezvolte fiind spectator, ci doar prin asumarea şi autenticitatea „rolurilor” pe care le avem.

Mai sunt multe aspecte ce le putem lua în calcul atunci când ne evaluăm calităţile de femei puternice sau de succes, însă este important de ştiut că oricine poate să îşi construiască un astfel de profil atâta timp cât ştie şi simte că are ceva de spus.


Accesează: