Profeția uluitoare a părintelui Arsenie Boca a fost scoasă la iveală din Arhivele Securității. Părintele Arsenie Boca a fost o țintă permanentă pentru comuniști la acea vreme. Şi chiar dacă era urmărit, filat și hărțuit de oamenii securității, părintele reușea cu greu să-și țină slujbele în faţa enoriașilor săi.
În luna decembrie a anului 1948, Arsenie Boca avea să facă o profeție care a lăsat fără cuvinte întreaga audienţă, iar totul a fost notat atent pe hârtie de către turnătorii Securităţii.
Țăranii din comuna Deal, județul Alba, care merg la mănăstirea Sâmbăta, din județul Făgăraș, povestesc că părintele Arsenie, starețul mănăstirii, după ce a fost eliberat din deținerea de la Siguranța Brașov, a ținut o predică oamenilor, în care, printre altele, a spus că: În curând va începe un nou război și rușii care au făcut atâta rău în țara noastră vor primi răsplata la ei acasă”, se arată în Arhivele Securității, într-un document datat la 16 decembrie 1948.
Documentele cu informații despre Arsenie Boca din Arhivele Securității au fost cuprinse, în trei volume, în seria ”Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității”, creată de Florian Bichir, Romeo Petrașciuc și Raluca Toderel.
Arsenie Boca: „Se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce“
Părintele Arsenie prin anul 1945-1946 a spus că se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om.
Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne. Se va alege cine va rămâne: Nu vă spun de la mine. Aşa scrie în carte, în Biblie.
Cine a fost Arsenie Boca, părintele vizionar?
Arsenie Boca s-a născut la 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - şi a decedat la data de 28 noiembrie 1989 la Mănăstirea Sinaia, Prahova. Şi este considerat una dintre marile personalități ale ortodoxiei româneşti.
A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat în atenţia Securităţii ca opozant al regimului.
Până la sfârşitul anilor 1950, stareţul a trecut prin calvarul anchetelor şi al arestărilor. A fost închis la Securitatea din Braşov, apoi dus la Canal. A ajuns în închisoarile Jilava, Timişoara şi Oradea.
După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Totuşi, Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989. Mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca a slujit în anii 1950 şi unde a fost înmormântat, a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România, potrivit Wikipedia.