PROFEȚIA Papei Ioan Paul al II-lea: „Islamul va invada Europa!” (VIDEO)
- Radu Pădure
- 20 noiembrie 2017, 12:32
Fostul suveran pontif a avut viziunea că în mileniul III Europa va fi lovită de o nenorocire mai mare decât Comunismul și Nazismul.
Monseniorul Mauro Longhi, de la prelatura Opus Dei, a fost martorul direct al relatării unei viziuni pe care Ioan Paul al II-lea a avut-o în martie 1993, la reședința „Santi Pietro e Paolo” din Bienno.
Înfiorătoarea viziune a fostului papă nu a fost adusă la cunoștința publicului decât pe 22 octombrie, anul acesta.
Mons, Longhi, care a avut o relație strânsă cu Ioan Paul al II-lea de-a lungul întregului pontificat al acestuia, a dezvăluit viziunea cu ocazia unei conferințe organizate pe 22 octombrie, ziua în care Biserica îl pomenește pe papa care a fost sanctificat.
„M-am uitat la el, crezând că are nevoie de ceva. A văzut că îl privesc, mâinile sale tremurau, era începutul maladiei Parkinson”, povestește monseniorul.
„Mi-a spus: ‘Bătrânețea, dragă Mauro.’ I-am răspuns imediat: ‘Ba nu, Sanctitate, sunteți încă tânăr.’ Și atunci Wojtyla a schimbat tonul și mi-a zis: ‘Spune-le celor cu care te vei întâlni în Biserica mileniului trei: Văd Biserica mileniului trei lovită de o plagă mortală, care, comparată celor din acest mileniu (comunismul și nazismul) va fi și mai adâncă, și mai dureroasă: ea se numește ISLAMISM. Vor invada Europa. Văd hoardele ivindu-se din Orient în Occident, din Maroc în Libia, din diverse țări orientale în Egipt. Vor invada Europa și aceasta va fi asemenea unei pivnițe, umplute de vechituri, de vechi amintiri de familie și de pânze de păianjen. Voi, Biserica celui de-al III-lea mileniu, trebuie să stăviliți invazia. Însă nu cu armele, căci armele nu vor fi suficiente, ci cu credința voastră, trăită în totalitatea ei.’”
De subliniat că în urmă cu 24 de ani, când Papa a avut această viziune, cadrul occidental era cu totul altul decât în prezent.
Probabil că nu întâmplător, în „Ecclesia in Europa”, exortația sa apostolică din 2003, astăzi uitată, Ioan Paul al II-lea afirma cu claritate că relația cu Islamul trebuie să fie una „corectă” și „prudentă”, cu idei clare privind „posibilitățile și limitele” islamului, conștientă de „decalajul important între cultura europeană, care are profunde rădăcini creștine, și gândirea musulmană”.
Actualul Papă Francisc manifestă o deschidere fără limite spre Islam.