Profet sau impostor? | VIDEO

Profet sau impostor? | VIDEO

Reporterii Kanal D vă vor prezenta la ştirile de la ora 18.30 de astăzi un bărbat din judeţul Argeş care susţine că e trimisul lui Dumnezeu pe pământ. Ion de la Ioneşti e un personaj controversat.

La el vin în fiecare zi sute de pelerini din toată ţara. Oamenii îl adoră şi susţin că nea Ion îi poate ajuta prin “harul” său în afaceri sau să se vindece de cancer ori paralizie. Asta şi pentru că are o relaţie specială cu Divinitatea: Maica Domnului şi Iisus îi vorbesc de 3 ori zi.

Este el însă un vindecător, un profet? Reporterii Kanal D au surprins faţa nevazută a profetului. Părerile despre Ion de la Ioneşti sunt împărţite, chiar şi printre clerici. Mesajul său sfânt e umbrit însă de banii pe care îi primeşte de la enoriaşi şi de “modestele” vile moderne, cu televizoare LCD şi geamuri termopan. Cu toate acestea, el subliniază că are o singură misiune: să întoarcă oamenii la credinţă până la sfârşitul lumii, care, după spusele lui, va veni în 2014.

Echipa ştirilor Kanal D vă va arăta însă că nu este singurul “guru” din România. Pe lângă Ion de la Ioneşti mai există încă alţi 3 vizionari, împărţiţi în diferite colţuri ale ţării, toţi trimişi ai Divinităţii. Ba mai mult, în jurul lor s-a dezvoltat o întreaga afacere, extrem de profitabilă: pelerinii plătesc bilete consistente pentru a face un tur religios la toţi profeţii, iar ca să primească binecuvantarea lor sunt nevoiţi să scoată din buzunar sume consistente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă e o afacere pe seama necazurilor românilor sau, pur si simplu, o minune în vremurile noastre, veţi trage singuri concluziile după ce veţi urmări povestea lui Ion de la Ioneşti la Ştirile Kanal D, joi şi vineri de la ora 18.30, iar în cadrul emisunii Lazarus Show de la 22.30, discuţiile specialiştilor despre gurul din Ioneşti.