„Profesorul on-line“ riscă să fie dat afară

„Profesorul on-line“ riscă să fie dat afară

Profesorul de matematică Ioan Ursu de la Colegiul Tehnic „N.V. Karpen“ din Bacău, care îşi filmează orele de curs şi le postează pe internet, riscă să fie dat afară după ce 30 de colegi de-ai lui au cerut să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Alţi 19 colegi ai „profesorului on-line“ au cerut o pedeapsă mai „blândă“: reducerea salariului cu 15 la sută pentru o perioadă de şase luni. „Am înaintat aceste propuneri către Inspectoratul Şcolar“, a declarat Remus Cazacu, directorul Colegiului Tehnic „N.V. Karpen“.

Cazul va fi dezbătut în cursul acestei săptămâni şi în Consiliul de Administraţie al ISJ. „Conducerea şcolii trebuia să ne solicite un inspector pentru a face comisie de cercetare. Nu ne putem juca cu soarta unui om dacă nu avem ceva concret, o dovadă că nu s-au respectat căile legale. Am cerut să studiem dosarul de cercetare al unităţ ii şcolare“, ne-a declarat Brânduşa Popescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Bacău.

Profesorul acuzat spune că va da în judecată şcoala dacă se pune în practică propunerea de sancţiune şi crede că e vorba despre o răzbunare a colegilor săi pe care i-a criticat din punct de vedere profesional. „E o mizerie. Totul este o instigare a elevilor, făcută de colegii mei. Merg până la Haga să mă apăr. Toate probele le-am postat pe internet“, ne-a declarat profesorul Ioan Ursu care intenţionează să facă un manual video cu lecţiile de matematică pe care le ţine. Din anul 2002 şi până acum a filmat aproximativ 500 de ore de algebră, analiză matematică, geometrie şi trigonometrie, imprimate pe mai bine de 200 de CD-uri. „Îi jigneşte pe elevi“ Profesorul Ioan Ursu este contestat de mulţi elevi ai săi, de părinţii acestora şi de numeroşi colegi care nu sunt de acord cu experimentul pe care îl face la orele sale. „Elevii spun că profesorul nu parcurge materia conform programei şcolare, că nu-i notează, îi jigneşte, creează tensiuni şi îi tratează ca pe nişte cobai“, a explicat Remus Cazacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Părinţii elevilor au făcut plângere şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău. Profesorul de matematică a mai fost sancţionat cu avertisment de conducerea colegiului băcăuan, în primăvara anului 2007.