Profesoara Adriana Bunea a murit pe 11 martie, la Spitalul Judeţean Oradea, la trei zile după rapelul cu serul companiei Moderna. Rezultatele analizelor toxicologice arată cu totul altceva.
Analizele toxicologice au arătat că profesoara din Oradea a decedat din cauza consumului de alcool contrafăcut, și nu din cauza vaccinului. În organismul ei au fost găsite urme de alcool etilic și metilic. Femeia și-ar fi produs băuturile singură, în casă, potrivit Antena 3.
Aşdar, medicii elimină orice legătură între deces și vaccinul anti-COVID 19, produs de Moderna pe care i-a fost administrat. Primul diagnostic a fost „Intoxicație cu o substanță necunoscută”.
Adriana Bunea a fost profesoară la Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea, unde a fost chiar director, între anii 2009-2014. Femeia a intrat în comă acasă după ce în urmă cu câteva zile acuza stare de frig permanent și crize de fiere. Din primele constatări, medicii spuneau că nu există nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinul administrat.
„În urma analizelor a reieșit o acidoză metabolică severă, sugestivă pentru intoxicație cu o substanță necunoscută”
„Existau probleme minore. În ultimele săptămânii a făcut de cel puțin trei ori crize de fiere, pe care le-am pus pe seama mâncărurilor. Inclusiv în ziua de luni, când s-a întâmplat, nu s-a simțit bine. A mers la vaccin, acolo s-a făcut un consult sumar. A anunțat că a avut o criză de fiere. Nu cred că vaccinul i-a produs moartea, ci a fost un catalizator al unor probleme existente”, a spus la acea dată și soțul femeii.
Reamintim că o altă femeie de 36 de ani dintr-o localitate din Galaţi a avut o reacţie adversă puternică după ce a fost vaccinată cu prima doză de ser Moderna.
Potrivit Prefecturii Galaţi, femeia a prezentat hipertensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij şi dispnee la 5 minute după vaccin.
„O persoană de 36 de ani, vaccinată în data de 2.04.2021, în centrul de vaccinare Corod din judeţul Galaţi, cu prima doză de vaccin Moderna, a prezentat reacţii adverse (hipertensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij, dispnee) la cinci minute după administrarea vaccinului”, precizează vineri sursa citată.
Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea.
Persoana este cunoscută cu alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii, mai arată Prefectura Galaţi, relatează Agerpres.