Produsele de curățenie care nu trebuie amestecate. Riscurile sunt foarte mari

Produsele de curățenie care nu trebuie amestecate. Riscurile sunt foarte mari Sursă foto: Freepik

Există anumite produse de curățenie pe care nu este bine să le combini niciodată. Unele combinații pot fi periculoase, iar reacțiile chimice care rezultă din aceste amestecuri pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Există și riscul să strici mobila dacă faci experimente.

Majoritatea produselor sunt sigure dacă sunt folosite separat, dar nu și dacă sunt amestecate. Ele sunt foarte periculoase pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni precum astm sau boli pulmonare.

„Anumite produse care sunt sigure atunci când sunt folosite separat, pot provoca mari neplăceri persoanelor care le folosesc în amestec cu alte soluții de curățare similare. Astfel de amestecuri pot produce reacții chimice din care să rezulte vapori nesiguri care pot provoca diverse iritații ale pielii și chiar intoxicații”, spune Nancy Bock, specialist în cadrul Institutului American de Curățenie (ACI), potrivit Good Housekeeping.

curatenie geamuri

Sursă foto: Freepik

Produse de curățenie pe care să nu le combini

Amestecul de înălbitor și oțet produce gaze toxice de clor care, chiar și la niveluri scăzute, pot provoca tuse puternică, iritații cutanate, probleme de respirație și arsuri la nivelul ochilor și a plămânilor. Aceste substanțe sunt bune pentru curățenie, dar separat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici bicarbonat de sodiu și oțet nu trebuie combinate. Datorită faptului că bicarbonatul de sodiu este bază, iar oțetul este acid, prin combinara celor două va rezulta în mare parte apă. Amestecul nu este toxic, dar nu ajută la curățenie.

Peroxid de hidrogen și oțet

Acestea sunt considerate ingrediente naturale de curățare, dar atunci când ele sunt combinate, peroxidul de hidrogen și oțetul creează ceea ce se numește acid peracetic. Amestecul este unul coroziv și poate deteriora orice suprafață pe care dorești să o cureți. Riși să faci iritații pe corp și să te usture ochii.

Curățenie. Trucuri pentru a curăța grăsimea din cuptor

Sursa foto: dreamstime.com

Amoniac și înălbitor

Nu este bine să combini nici amoniacul cu înălbitorul. Inhalarea vaporilor pe care îi emană această combinație poate duce la afecțiuni respiratorii și arsuri la nivelul gâtului. Nu combina înălbitorul nici cu alcoolul izopropilic, cunoscut și sub denumirea de 2-Propanol sau alcool de frecare. Ele produc cloroform atunci când sunt amestecate, potrivit Goodhousekeeping.