Au trecut 10 ani de la lansarea filmului "Avatar 1", care a avut încasări de 2,8 miliarde de dolari. 

În decembrie 2020, va avea premiera Avatar 2 și Avatar 3 va fi lansat în cinematografe pe 17 Decembrie 2021, conform The Independent. 

"Avatar 2" se va concentra pe viaţa subacvatică a luxuriantei planete Pandora şi va contura în continuare portretul băştinaşilor albaştri, cu iz de amerindieni, numiţi Na'vi. 

Producția la film "Avatar 1" a durat aproape 10 ani, de la ideea inițială, din 1994, a regizorului James Cameron.

În următoarele filme "Avatar"  Cliff Curtis va juca rolul lui Tonowari, liderul clanului Metkayina, regele oamenilor. Acțiunea se va petrece sub apă.

În aprilie 2017, regizorul James Cameron a anunțat că a început producția pentru cele patru filme "Avatar". 

Într-un interviu, regizorul a afirmat: „În fapt, atenția mea nu se concentrează pe Avatar 2. Ci pe Avatar 2,3,4 și 5. În felul acesta văd producția viitoarelor continuări Avatar", conform Daily Mail. 

Dacă în "Avatar 1" oamenii mergeau pe planeta Pandora pentru a fura de la băștinașii ei un minereu extrem de valoros, Unobtainium (traducerea ar fi "de neobținut"), desigur că elementele ecologiste nu vor lipsi nici din acest sequel.

În filmul secund tema va fi mai mult legată de riscurile la care aceiași oameni supun ecosistemul din ocean, care e casa a nenumărate specii de animale şi plante.

Însă Cameron ţine să precizeze că nu va dubla lecțiile "verzi". "Avem o planetă albastră şi vreau să atrag atenția că noi facem în prezent foarte mult rău oceanelor, astfel încât speciilor le va fi aproape imposibil să supraviețuiască. (…) Nu o să dublez elementele de avertizare în privința ecologiei, pentru că în primul rând e vorba de divertisment", a promis regizorul. Despre peisaje, diversitatea va fi cu atât mai mare, cu cât publicul va avea ocazia să cunoască şi lunile planetei Pandora, situată în sistemul Polyphemus. "Vom călători şi în afara Pandorei. Va fi un corn al abundenţei, o desfătare pentru ochii publicului", promite Cameron.

Filmul "Avatar", devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istorie, parţial datorită biletelor cu preţuri mai mari la vizionări 3D şi IMAX.

 

Te-ar putea interesa și: