Evenimentul Zilei > Actualitate > ULTIMA dorință a Ionelei Prodan. Anamaria Reghecampf a făcut toate demersurile. Cazul ajunge la președintele Iohannis
ULTIMA dorință a Ionelei Prodan. Anamaria Reghecampf a făcut toate demersurile. Cazul ajunge la președintele Iohannis

ULTIMA dorință a Ionelei Prodan. Anamaria Reghecampf a făcut toate demersurile. Cazul ajunge la președintele Iohannis

Se fac demersurile necesare pentru ca Ionela Prodan, una dintre solistele de aur ale României, să fie înmormântată cu onorurile ce le merită, a dezvăluit Anamaria Prodan Reghecampf.

Aceasta își dorește ca mama ei, Ionela Prodan, să fie înmormântată pe măsura lucrurilor pe care solista le-a făcut pentru țară. Ea consideră că interpreta de muzică populară a făcut multe pentru România și că merită ordinul „Steaua României”. 

În trecut, Ionela Prodan a fost propusă pentru Ordinul „Steaua României” pentru merite deosebite. Cu toate acestea, cântăreața de muzică populară nu a reușit să primească această distincție, deși și-a dorit nespus de mult. După decesul ei, au început să se facă  demersuri importante în acest sens.

Cel care poate semna acordarea unei astfel de distincții este doar președintele României Klaus Iohannis. Ordinul „Steaua României” este cea mai înaltă distincție oferită de statul român.

„Eu sper că toți se vor uni și vor face ceea ce trebuia făcut de foarte multă vreme.  Mama a cerut doar o decorație, era mândră de România. Ea își arăta diplomele și medaliile tuturor, nu vreau nimic decât s-o vad că pleacă în mormânt ca o regină, pentru că mama mea a fost o regină și un bun național”, a declarat Anamaria Prodan, la Antena Stars.