Lazăr a declarat, luni, în ziua în care Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să ia o decizie în disputa dintre Parocurorul General și Inspecția Judiciară, că inculpaţii de rang înalt sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, instituţie care este făcută pentru a combate, „cel mai adesea”, corupţia la nivel înalt, transmite Agerpres

„Inculpaţii de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dacă vă uitaţi în lege, exact aşa scrie acolo. Direcţia Naţională Anticorupţie este făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate – corupţia, dar nu la nivel scăzut, ci la nivel de mijloc şi înalt, cel mai adesea la nivel înalt. Prin urmare, inculpaţii DNA-ului sunt inculpaţi de rang înalt”, a afirmat Lazăr, la sosirea la CSM. 

Anul trecut, Augustin Lazăr a făcut o declaraţie în care a vorbit despre „inculpaţi de rang înalt”, făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare. Inspecţia Judiciară a propus atunci sancţionarea lui, susţinând că procurorul general a încălcat Codul deontologic atunci când a afirmat că „inculpaţi de rang înalt” îi hărţuiesc pe procurori în comisiile speciale parlamentare. 

Pe 26 iunie Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sancţionare, însă Inspecţia Judiciară a contestat decizia la plenul CSM. Urmează ca plenul Consiliului Superior al Magistraturii să dea astăzi o decizie în acest caz. 

 

Te-ar putea interesa și: