Procurorul care a anchetat cazul „10 August” a pierdut un proces cu Uniunea Europeană!

Procurorul care a anchetat cazul „10 August” a pierdut un proces cu Uniunea Europeană!

26 martie 2013 - HoM decizie cu privire la mai multe cereri ale dl. Pirlog si transmiterea unui ultimatum catre acesta ca orice alte alegatii nefondate vor fi percepute ca un act de intimidare catre consilierii EUPOL, HR sau orice membrii ai personalului care isi fac datoria cat de bine pot, lucru care nu va fi tolerat. Prin aceasta comunicare i s-a cerut dl. Pirlog sa se focalizeze pe principalele sale indatoriri si perfomante pentru a putea contribui la mandatul Misiunii, in loc sa duca dispute cu privire la interpretarea procedurilor sau la zilele de concediu de boala. Mai mult, HoM a scos in evidenta ca in caz de nesupunere fata de aceste instructiuni, se va lua in considerare repatrierea acestuia. Aceasta decizia a fost, de asemenea, trimisa la punctului de contact al Romaneii de la EUPOL.

1 aprilie 2013 - initierea unei investigatii disciplinare interne cu privire la inregistrarea in secret, de catre dl. Pirlog, a conversatiilor vocale cu alti membrii din EUPOL si delapidare de fonduri publice date catre acesta fara autorizare, incluzand o camera de mana, o camera si aparat de inregistrare audio digitale oferite de catre ambasada Marii Britanii pentru a fi date omologilor afgani.

8 iunie 2013 - alt act de insubordonare grosiera a dl. Pirlog, care a refuzat sa participe la concluziile raportului sau de evaluare periodica, asa cum i-a fost cerut de catre superiori. In acest sens, dl. Pirlog a depus o plangere disciplinara si penala impotriva comandantului misiunii EUPOL, precum si o plangere disciplinara impotriva sefului de la departamentul "rule of law" si a consilierului juridic.

"Date fiind cele de mai sus, sper ca v-am oferit o privire de ansamblu cu privire la comportamentul imprevizibil si provocator al dl. Pirlog, care este o chestiune de ingrijorare considerare si-l face o sursa de tensiune continua in EUPOL din Afganistan. Dat fiind ca acest lucru necesita o atentie deosebit de urgenta, credem ca nu avem alta posibilitate decat sa recomandam cu fermitate autoritatilor nationale responsabile repatrierea acestuia, daca este posibil, de indata", si-a concluzionat Karl Ake Roghe scrisoarea.

 

Ne puteți urmări și pe Google News