Lista lui Recean. Magistrații din Republica Moldova care ar trebui să meargă la pușcărie

Lista lui Recean. Magistrații din Republica Moldova care ar trebui să meargă la pușcărie Premierul Dorin Recean. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a vorbit despre procurorii și judecătorii care vor să saboteze schimbările în justiție. Locul lor ar fi la închisoar a declarat șeful Guvernului de la Chișinău.

Procurorii și judecătorii care sabotează schimbările din justiția din Republica Moldova. Despe ei a vorbit șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean.

Pentru guvernare, a spus premierul Dorin Recean, rămâne prioritară atragerea la răspundere a hoților fugari care au jefuit Moldova până în 2021. Precum și confiscarea averilor pe care le dețin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Prioritatea numărul 1 este să le confiscăm averile, dar și să-i aducem acasă și să-și servească obligația de a sta la închisoare. Nu s-a resemnat nimeni, există în continuare procese care sunt legate de înfăptuirea justiției anume pe aceste dosare”,a spus premierul despre fugarii care vor să scape de pedepse.

Dorin Recean: Procurorii și judecătorii trebuie să-și asume justiția

Dorin Recean a mai afirmat că procurorii și judecătorii trebuie să-și asume justiția.

Mai există o minoritate coruptă care încearcă să saboteze schimbările în justiție, dar trebuie să vedem și acele progrese care există și mai mulți procurori, judecători să facă un pas înainte și să-și asume justiția. Astăzi, există procurori și judecători care trebuie să facă închisoarea, dar pentru asta îți trebuie alți procurori și judecători curajoși care să întreprindă aceste măsuri”, a declarat Dorin Recean, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Despre protestul fermierilor din Republica Moldova

Fermieri

Sursa foto: Julieta Savitchi

Referitor la protestele fermierilor, care îl acuză că nu stă la discuție cu ei, premierul Dorin Recean a spus că a avut zeci de întâlniri cu ei.

„Și eu și ministrul Bolea am avut zeci de întâlniri cu acești producători de cereale. Am convenit încă în luna august să ne dea o listă cu fermierii care au aceste vulnerabilități, astfel ca noi să țintim cui acordăm acești bani. Aceștia nu sunt banii Guvernului, sunt banii cetățenilor Republicii Moldova și noi avem de acoperit mai multe necesități.

Această listă nici până astăzi nu a fost oferită. Există anumiți producători de cereale care nu reușesc să-și plătească datoriile. De la Guvern se cere să interzică băncilor să solicite datoriile și penalități. Noi am spus că aceștia sunt banii acestor agenți economici, iar statul trebuie să intervină țintit”, a mai spus premierul Dorin Recean.