Cum a vrut procurorul Lucian Onea să fie un fel de George Clooney în fața presei. Unde a greșit D-NA K.?
- Jeanina Năstase
- 14 februarie 2018, 08:54
Stelian Tănase, analist politic și scriitor, explică într-un articol publicat pe blogul său, în contextul scandalului de la DNA Ploiești, de ce apariția procurorului DNA/Prahova, Lucian Onea nu a făcut decât să adâncească și mai mult întrebările legate de tot acest scandal care a pus pe jar justiția din România. Reamintim că dezvăluirile făcute duminică seara de fostul deputat Vlad Cosma și de omul de afaceri, Sebastian Ghiță au deschis Cutia Pandorei, arătând cum la DNA Ploiești, denunțurile erau fabricate și negociate după bunul plac al procurorului Mircea Negulescu, susținut din umbră de Onea.
„Aparitia tv de luni – in direct – a procurorului DNA/Prahova, Lucian Onea, a fost o foarte prost inspirată. Omul e total necharismatic. El a dat imaginea DNA-ului în aceste zile. Trebuia să apară altcineva în fața micirofanelor, camerelor tv- cineva care știe măcar să comunice. Care să zimbească, unul care poate avea un dialog real cu presa. Lucian Onea are mai curind o figura de mardeiaș de cartier – chilug, cu obrazul brăzdat de șanturi și riduri, cu un facies antipatic. A ieșit în fața presei cu o misiune dată de șefi – care evident nu ii facea plăcere. E omul penumbrei, nu al luminii reflectoarelor. Și nu a făcut decit sa evite stîngaci intrebările si să irite presa.
Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, RESPINGE ÎNREGISTRĂRILE-BOMBĂ: „Ce s-a prezentat la televiziuni este o variantă denaturată. Vorbesc zilnic cu Kovesi”
Cine l-a trimis acolo nu prea știe cu ce se ocupă. D-na K. are un consilier de imagine, bănuiesc. Nu iși face meseria, am impresia. De data asta, oricum, a dat chix. Era foarte important cine explică presei situatia de la DNA Prahova după provocarea teve pusă la cale de famiglia Cosma. E vorba despre inregistrarea unor convorbiri private compromitatoare, de denunțuri, de fabricarea de probe și falsificarea unor dosare, de spăgi si șantaje. Acest procuror Onea nu avea cum să lămurească lucrurile dată fiind aparitia lui total nepotrivită. Arogant, nu a avut vorbele la el, cum se spune. A fost decis să nu spună nimic. Menirea lui era să explice convingător totul, să fie sincer, să intoarcă opinia defavorabila față de DNA de după scandalul de duminică seara. Misiune ratată. O cauza a fost și că l-a apucat brusc vedetismul. S-a crezut George Clooney sau Bred Pitt la Hollywood cu camere tv in față, flashuri, aparate foto, microfoane, asaltat de intrebări.
[onea] Acesta ar fi un gind. Altul este următorul. Lucian Onea aduce mai curînd cu un interlop, un infractor – prin atitudine. E agresiv, vorbind monosilabic, in coltul gurii, șmecherește, te respinge. Daca l-aș vedea pe stradă nu aș crede că reprezintă statul român ci mai curind periferia societății. Pegra, lumpenii…Arată o mentalitate de subterană. Aici regăsim fenomenul oglindirii si contaminării. Tot frecindu-se de infractori, de delicvenți, de banditi și mafioți incepi să semeni cu ei. Să vorbești ca ei, să te imbraci ca ei, să gîndesti și, în final, să acționezi ca ei. Interlopii și anchetatorii lor laolaltă alcătuiesc o lume. Ca moravuri, boli, metehne”, susține Stelian Tănase pe blogul său.
Întreg articolul poate fi citit AICI!